Филтри

Категории с падащо меню

Нашите магазини

 

Категории

Ексклузивно за Вас

Часовници на изплащане

Часовник на изплащане

Grand Seiko празнува своята 55-годишнина с нов Spring Drive Chronograph

Дата: 2015-10-16

Сейко пуска своя първи Grand Seiko през 1960 г. Тази година се навършват 55 години от това събитие и по този повод японската марка ще представи нов лимитиран модел от серията. Часовникът е оборудван с патентования Spring Drive chronograph механизъм. Този много специален модел ще бъде сред многото изложени на WatchTime New York, американското шоу за луксозни часовници, което ще се състои на 23 и 24 октомври.
Както много други часовници на пазара, лимитираният Гранд Сейко се предлага в задължителния тъмносин цвят на циферблата, за който бранда казва, че е емблематичният подпис на колекцията. По този начин се постига изключителен контраст със скалите на хронографа, оцветени в златисто.
Върху красивия циферблат на 3 часа е разположена датата, а мощността на резерва се вижда на 7 часа. Часовникът е с GMT (двойно часово време). Рингът е в черно, изработен от полирана керамика, известна със своята дълготрайност и висока устойчивост на надраскване. Отгоре е нанесена тахиметрична скала. Водоустойчивостта е 10 bar, това позволява безпроблемно плуване на дълбочини до 100 м.
Часовникът Seiko е с титанов корпус с размер от 43 мм. Задният капак е е прозрачен от сапфирено стъкло и се вижда механизма, калибър 9R96, който постига високо ниво на точност (+/-0,5 секунди на ден, +/-10 секунди на месец). Часовникът е с мощност на резерва от 72 часа. Емблемата на Grand Seiko е изобразена на задния капак и е с позлата от 18К жълто злато.
Моделът е ограничен от 400 бройки по целия свят. Възможността да видите модела за пръв път ще имате, ако резервирате своето присъствие за американското изложение WatchTime New York.