Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Audemars Piguet пусна обновения Royal Oak Tourbillon

Самонавиващият се хронограф Royal Oak Offshore с механизъм Tourbillon е изключителна комбинация от традиционен дизайн и високи технологии. Екипът на  Audemars Piguet създава изцяло нова категория спортни часовници през 1993 година с модела Royal Oak Offshore. Оригиналът е бил  с големи размери, горда осанка и мултифункционален.
Корпусът му е бил  с диаметър от 42 мм и идеята на екипа на компанията е  създаването на луксозен спортен часовник, който на практика не може да се развали. Вътрешната част е направена от устойчив на магнитни вълни материал. Коронката е покрита със силиконов материал. Безелът е направен така, че да бъде изключително водоустойчив, защото е прикрепен със винтове.  Те придават и по-интересна външност на модела. За изработката на корпуса е използван много метал, който предпазва сигурно самонавиващия се механизъм.

Една от интересните версии на модела се появява през 2010 година, като тя е с ръчно навиващ се механизъм, а за  корпуса са използвани карбон и керамика.
Днес, четири години по-късно Audemars Piguet гордо представят изцяло новия Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph, оборудван с най новия самонавиващ се механизъм, калибър 2897. Този механизъм е разработен специално за модела.  Той се състои от 335 части и е поставен в корпус на часовника със сапфир-кристал стъкло. Може да се види през специално прозорче на 1 часа.
Изключителната точност е подсигурена както от механизма турбильон, така и от употребата на специална технология, която се счита за една от най-надеждните и прецизни, използвани за хронографите.
За да защитят  механизма, дизайнерите от Audemars Piguet са създали много интересна версия на корпуса на Royal Oak Offshore, базирана на модерни, черни материали – карбон за средната част, керамика за безела, титаний и керамика за бутоните и силикон за каишката

Назад към всички новини
Споделете