Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Casio Oceanus с GPS технология и радио сверяване

Casio пусна на пазара часовници OCEANUS, които получават GPS  сигнали и радио вълни за калибриране на часа. Така се елиминира затруднението на настройки на часа в различните градове и при промяна от зимно към лятно часово време.
Casio Computer Co., Ltd. оповести пускането на три нови захранвани от слънчевата енергия модели OCEANUS, които са изработени от метал и създадени така, че да са елегантни и същевременно модерни в технологично отношение. Те са оборудвани с оригинална хибридна система, разработена от Casio, при която часовникът получава сигнали от GPS, както и радио вълни за калибриране на чата. Новите часовници могат да установят актуалното местоположение на собственика си на различни места по света и да коригират часа спрямо тях само с едно натискане на бутон.
През месец юли тази година екипът на Casio пусна GPW-1000 на G-SHOCK, като моделите от нея могат да получават GPS сигнали, както и радио вълни за калибриране на часа, предавани от 6 станции по света. Тези G-SHOCK часовници се възприемат като следващо поколение и са модерни технологии за отмерване на часа.
Новите OCW-G1000 часовници са първите, които разполагат с хибридната система за отмерване на времето и същевременно са елегантни. Само с натискането на бутон притежателите им получават информация за точното местоположение, определят часовата зона и се настройват за преминаване от зимно към лятно часово време.
Само за седем секунди часовниците коригират часа, като използват GPS сигнали или радио вълни за калибриране на часа, които зависят от местоположението на потребителя. Новите часовници разполагат и с функцията Dual Dial World Time, която позволява на потребителите едновременно да се осведомяват за часа в два различни града и така правят пътуването много по-приятно и лесно.
Освен това може изпъкват със своите соларни клетки, които ефективно получават светлина, използвайки по-малка повърхност. Технологията позволява на Casio да направи по-елегантни и изтънчени часовници. Моделите са със стъкла от сапфир-кристал с антирефлексно покритие за по-добра видимост, а корпусът е полиран и блясъкът му веднага грабва вниманието.
Гледайки напред, екипът на Casio ще продължи да разработва аналогови часовници с превъзходна функционалност и така да предложат модерни часовници, които са в крак с модерните технологии.

Назад към всички новини
Споделете