Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Часовниците Doxa и Кусто с рекорден престой под вода

Компанията за производство на часовници  DOXA поставя нов рекорд за гмуркане под вода, като официален таймкийпър по време на престоя на Фабиен Кусто в подводно съоръжение в рамките на 31 дни.
Компанията DOXA бе избрана да подсигури часовници на Кусто и неговия екип в съоръжението „Аквариус” – единствената лаборатория под вода в света. Целта на успешната мисия е била да се постави нов рекорд за най-дължи проучвания на океана. В същото време Doxa  пък изпита здравината на своите подводни часовници. Мисията на Кусто започна на 1 юни и завърши благополучно на 2 юли.
DOXA чества това постижение чрез производството на специална колекция от 331 бройки от популярния подводен часовник с оранжев циферблат DOXA SUB, 31 от които прекараха 31 дни под вода заедно с екипа на Кусто.  Останалите са достъпни за колекционери и могат да бъдат директно закупени от Doxa.
Фабиен Кусто изненадва екипа си, когато им подарява новите часовници Doxa преди мисията да започне.     
Лимитираната серия часовници, използвани от учените, са  версия с корпус от Титаний на популярен модел подводен часовник на Doxa.  Разполагат с нови олекотени корпус и верижка, имат механизми ETA 2824-2 и са  разработени специално за гмурци. Диаметърът на корпусите им е 44 мм. Водоустойчивостта им е 100 бара. Стъклата са изработени от сапфир-кристал.

Назад към всички новини
Споделете