Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Claude Bernard 83014 – изтънченост и класическа елегантност

С големите си размери и класическа визия моделът Claude Bernard 83014 ще допадне на много клиенти. Той спада към часовниците с изтънчена визия. Независимо от леко странното си име то този швейцарски модел е много привлекателен.


Claude Bernard е компания, основана през 1973 година в малък швейцарски град. Днес марката принадлежи на Виктор Страмбини, собственик и на Edox. Със своите конкурентни цени, часовниците Claude Bernard притежават означението Swiss Made („Произведено в Швейцария”) върху циферблатите, тъй като са оборудвани с швейцарски механизми и сглобявани в завода на компанията в Женева.
Други части на часовниците - корпус и верижка са направени в Азия, за да се поддържат по-ниски цени.
Claude Bernard 83014 3M AB принадлежи към колекцията от изтънчени часовници на марката с класическа визия. Моделът е един от най-красивите модели на марката – има елегантен и широк корпус с диаметър от 42 мм. Часовете са отбелязани с арабски цифри. Заради тънкият си безел Claude Bernard 83014 е по-широк.


Друго важно изискване за всеки часовник, освен размерът, се отнася до баланса на пропорциите – взаимовръзката между големината и различните елементи от дизайн. При този корпус часовникът изглежда дори с по-големи размери, отколкото е реалният размер на модела. Стилът е дискретен – има елегантно изглеждащите прозорчета за датата и деня.
Докато циферблатът е наистина добре е с изцяло черните индекси на белия фон на циферблата. Датата и часът се нагласят от коронката. Claude Bernard 83014 е оборудван с автоматичен механизъм Sellita SW240-1, който се вижда през задното стъкло от сапфир. От много години, механизмите SW200 се считат за популярни и надеждни заместници на калибъра ETA 2824 и има ясна причина за това. SW240 подсигурява резерв от мощност за 38 часа. Часовникът работи перфектно и поддържа точното му време.
Claude Bernard 83014 3M AB е елегантен, комфортен за носене и надежден часовник. Неговата изчистена визия го прави безценен аксесоар към всеки тоалет. Универсален и с много възможности, този модел е точният избор за всеки почитател на първокласните часовници. Високото швейцарско качество гарантира дълготрайната му употреба.

Назад към всички новини
Споделете