Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Edox празнува 130-годишнина с 3 лимитирани модела

Компанията Edox чества 130-годишнина тази година. Тя е основана през 1884 година от швейцарския производител Кристиану Руфли-Флури и започва да произвежда джобни часовници. Любопитен факт е, че думата Edox в превод от гръцки означава час. След смъртта му през 1921 година Edox започва да произвежда ръчни часовници. Тя устоява на трудни за пазара периоди като Втората Световна война и кризата покрай появата на японските кварцови часовници. Повлияна от богатата си история компанията прави две юбилейни свои модела.

Edox North Pole Limited Edition е с водоустойчивост от 50 бара. Той напълно отговаря на изискването за изключително здрав часовник за гмуркане. Създаден е в партньорство с рекламното лице на марката – австрийския гмуркач Кристиан Редл. Ще носи на ръката си North Pole Limited Edition по време на поредния си смел опит за гмуркане под лед.

Една от най-интересните функции на модела най-вероятно е махащия се протектор на коронката, който я предпазва, докато часовникът се потапя при екстремни условия. Той е в оранжево – такъв е и цветът на индексите и стрелките. Останалите цветево, използвани за дизайна на са сребристо и синьо. Корпусът от неръждаема стомана е с диаметър от 49 мм. Часовникът е със сертифициран механизъм. От него са произведени само 350 бройки.

Edox Geoscope North Pole Limited Edition също веднага привлича вниманието. Има атрактивен дизайн на циферблата – изображение на земята, погледната от Северния полюс. Моделът разполага и с дата в отделна скала. Корпусът е с размер от 46 мм. Задвижва се от автоматичен механизъм. Предлагат се само 300 бройки от този модел.

Бройката на Les Bémonts пък е лимитирана до само 130 бройки по целия свят. Това напомня, че се честват именно 130 години от създаването на марката. Механизмът е самонавиващ се Edox Calibre 90, базиран на ETA 2824. Оборудван е с календар и функцията лунни фази.

Назад към всички новини
Споделете