Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Fossil Group и Intel ще правят заедно иновативни часовници

Fossil Group и Intel Corporation обявиха в началото на този месец, че ще си сътрудничат, за да разработят  иновативни часовници. Коста Карцотис – шеф на Fossil  - коментира събитието по следния начин: „ Много сме развълнувани от това партньорство с Intel и работим заедно по следващи иновации в сферата на преносимите устройства.
Комбинирането на опита ни в дизайна с експертния подход на Intel по отношение на технологии, хардуер и иновативност ще ни направи лидер в тази сфера”. Освен това вицепрезидентът на Intel също на свой ред  също заяви  увереността си в успеха на тази инициатива. Освен това Fossil Group  работи съвместно и с инвеститорската фирма Intel Capital, за да оцени съвместните инвестиции по отношение на новите технологии и да ускори процеса на модернизиране на индустрията и задържане на добри позиции на пазара на часовници.  Тези взаимоотношения  възникват във връзка с изискванията на клиентите, търсещи часовници с модерни технологии и същевременно изглеждащи стилно.
Сътрудничеството между такива компании би било ползотворно най- вече по отношение на създаването на интелигентни часовници. Досега те не са били с най-съвършената визия – производителите им наблягат по-скоро на технологиите. Затова и те не могат да бъдат носени по различни поводи. С това сътрудничество дуото, съставено от популярни компании, цели да пусне на пазара  елегантно изглеждащи аксесоари, разполагащи с технологии за комуникация и безжично зареждане.
Компанията Intel не за първи път се намесва на пазара на часовници. Тя пусна свой собствен интелигентен часовник тази година. Сега екипът й желае да задълбочи усилията си в тази насока. Засега  от двете компании остават безмълвни по въпроса какво точно може да се очаква от тяхното партньорство. Има вероятност то да доведе до появата на първия интелигентен Android часовник с Intel технология. Това може да се предположи от факта, че Fossil  вече обяви, че може да създаде устройство с операционната система на Google.

Назад към всички новини
Споделете