Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Fossil си партнира с Google за производството на интелигентни часовници

Любопитна новина от часовникарската индустрия е, че Google пусна нова операционна система, с която планира да оборудва часовници. Сред първите марки, които ще участват в новия проект, е Fossil Group.
„Отдадени сме на това да играем активна роля в модернизирането на часовникарската индустрия и предложим добра комбинация между мода и технология”, споделя шефът на отдела по маркетинг на Fossil. Според него марката умее да предлага подходящи продукти, които да се харесват на модерните клиенти с предпочитания към моделите с красив дизайн.
Екипът на Google е привлякъл за проекта си разработчици на Android приложения, които да допринесат със своите умения в мобилните технологии за обогатяването му.
От Google описват някои от функциите, които се очакват часовниците с Android Wear да разполагат – много от тях , типични за Android телефоните, ще се ползват и за интелигентните часовници.
Според разпространено вече описание иновативните часовници отговарят на гласови команди и информират за адреса на разположен наблизо магазин. Оборудвани са и с календар, карти и може да изпращат мигновени съобщения. Освен това Android Wear е технология, полезна и за клиенти, занимаващи се с фитнес. Модели, оборудвани с нея, може да информират колко калории е изгорил някой, докато тича.

От Google информират, че вече работят с някои производители на електроника, сред които, Asus, HTC, LG, Motorola и Samsung; производителите на чипове Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek и Qualcomm, както и с часовникарски компании като Fossil. Целта е до края на годината да бъдат пуснати по магазините часовници с Android Wear.
В началото на 2000 година Fossil направи няколко смарт часовника, но прекрати производството на някои от продуктите заради критиката, че не са с достатъчно изтънчен дизайн. Тогава часовниците са били оборудвани със софтуер на Microsoft.

Назад към всички новини
Споделете