Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Grand Seiko „Авангард“ - арт проект

Тази година на Baselworld, бе обявен новият спортен Grand Seiko - лимитирана колекция. Това е нова стъпка в дизайна на познатата в цял свят марка. За реализирането на проекта Сейко поканиха двама от най-големите майстори на съвременната японска фотография, а именно Daido Moriyama и Nobuyoshi Araki. Те заложиха на най-емблематичните си снимки, за да представят новите модели в ограничено издание.

От това сътрудничество се роди уникално творение – четири часовника, използващи най-известните товорения на споменатите фотографи. Moriyama предоставя снимки на краткотрайно, но изразителни моменти, уловени по време на неговите странствания в градската среда. Незабравимо впечатления правят черно-белите чувствени фотографии.  Araki използва като мотиви еротиката, секса, смъртта, цветята като символ на живота.

Часовниците са изработени от керамика, два от моделите ще бъдат на пазара този месец (юни), другите два – GMT версии, ще бъдат в продажба от месец юли. Новите предложения ще са в допълнение с дълги каишки, запечатали уникални пейзажи от реалния живот.

Seiko вплитат в едно естетическата красота и качеството, една изключителна иновация, която обединява природа и техника в съвършена симбиоза. Затова справедливо и заслужено носи името Grand Seiko.

Назад към всички новини
Споделете