Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Grand Seiko празнува своята 55-годишнина с нов Spring Drive Chronograph

Сейко пуска своя първи Grand Seiko през 1960 г. Тази година се навършват 55 години от това събитие и по този повод японската марка ще представи нов лимитиран модел от серията. Часовникът е оборудван с патентования Spring Drive chronograph механизъм. Този много специален модел ще бъде сред многото изложени на WatchTime New York, американското шоу за луксозни часовници, което ще се състои на 23 и 24 октомври.


Както много други часовници на пазара, лимитираният Гранд Сейко се предлага в задължителния тъмносин цвят на циферблата, за който бранда казва, че е емблематичният подпис на колекцията. По този начин се постига изключителен контраст със скалите на хронографа, оцветени в златисто.
Върху красивия циферблат на 3 часа е разположена датата, а мощността на резерва се вижда на 7 часа. Часовникът е с GMT (двойно часово време). Рингът е в черно, изработен от полирана керамика, известна със своята дълготрайност и висока устойчивост на надраскване. Отгоре е нанесена тахиметрична скала. Водоустойчивостта е 10 bar, това позволява безпроблемно плуване на дълбочини до 100 м.


Часовникът Seiko е с титанов корпус с размер от 43 мм. Задният капак е е прозрачен от сапфирено стъкло и се вижда механизма, калибър 9R96, който постига високо ниво на точност (+/-0,5 секунди на ден, +/-10 секунди на месец). Часовникът е с мощност на резерва от 72 часа. Емблемата на Grand Seiko е изобразена на задния капак и е с позлата от 18К жълто злато.
Моделът е ограничен от 400 бройки по целия свят. Възможността да видите модела за пръв път ще имате, ако резервирате своето присъствие за американското изложение WatchTime New York.

Назад към всички новини
Споделете