Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Hamilton представи новия си Khaki Takeoff Limited Edition

През тази година Hamilton  представи един нов свой модел - Hamilton Khaki Takeoff LE – който определено се отличава с интересна външност. Той е с диаметър от 46.3 мм и разполага с PVD  покритие на корпуса и стилови акценти в жълто.  

Часовникът е със значителна дебелина. Тя е 16.2  мм. Моделът е достатъчно атрактивен, за да привлече вниманието на колекционери. Задният капак е със завинтване.

Върху циферблата е изобразен 30-минутен хронограф, има разположена в центъра секундна стрелка, както и аналогова скала за минутите – на 12 часа. Интересна особеност при стила на  часовника е, че бутоните за контрол са разположени в най-горната част на корпуса. Това е нетипично, но същевременно дава възможност те да не се закачат на ръкав.

Часовникът е оборудван с автоматичен механизъм H-31 на  Hamilton, базиран на ETA/Valjoux 7750 и може да се похвали с подобрен резерв от мощност от 60 часа. Датата е на 3 часа и в прозорче в бяло. Стъклото е от сапфир-кристал и с покритие против отблясъци. Водоустойчивостта на часовника е 5 бара.

Масивната визия на часовника прави присъствието му на всяка китка осезаемо. От модела са произведени 1999 бройки. Каишката от естествена кожа прeвръща модела в изключително елегантен. По него има и шевове в жълто, които пасват на други стилови акценти върху циферблата.

Khaki Takeoff е следващата глава от дългата история на моделите на компанията Hamilton, посветени на авиацията. Верен на вдъхновението си от дизайна на кокпита в самолетите, часовникът има  въртящ се в двете посоки ринг. Циферблатът е черен с жълти детайли и индекси със Superluminova.

Hamilton  отново напипват верния ритъм, в който тупти сърцето на любителите на атрактивните часовници. Сега им предлага това лимитирано издание, вдъхновено от кокпита на самолетите. То е наистина изкусително за феновете на по-нетрадиционно изглеждащите ръчни аксесоари.

Назад към всички новини
Споделете