Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Heritage Military COSD – история и ефективност в един военен часовник на Longines

Longines отново обръща поглед към богатството на историята, като разширява своето военно крило на колекцията си Heritage. Новият модел е базиран на част от екипирането, използвано от Британските специални части през 1940 г. Всеки елемент на оборудването е маркиран с инициалите COSD, предназначени за използване единствено на командата за комбинирани операции, създадена от Британската военна служба по време на Втората световна война.

Тези часовници са виоко ценени най-вече от парашутистите. Longines Heritage Military COSD е с стоманен здрав корпус с диаметър от 40 мм и самонавиващ се механизъм, калибър L619.2. Военният му вид е пресъздаден чрез монтираната NATO каишка в цвят каки. Също така създадени за Британската армия, тези леки, но здрави каишки са проектирани да отговарят на строгите изисквания за военно оборудване. Моделът се предлага и във версия с черна кожена каишка. Циферблатът е матов с големи черни арабски цифри и 24-часова скала в червено. Минутите са изобразени в пръстен, наподобяващ железопътна линия, което засилва още повече военния му стил. В малко прозорче на 3 часа е отразена датата.

В горната част на циферблата е фиксирана широка стрелка- символ, използван във Великобритания за отбелязване на държавно имущество. По този начин са направени различни части на военното оборудване, включително и часовници, използвани от Британските сили. Цифрите и стрелките са с покритие от Super-LumiNova®, за да помогнат на потребителите да виждат часа при всякакви условия.

Назад към всички новини
Споделете