Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Какво представлява технологията Kinetic на Seiko?

Технологията Kinetic e успяла да направи така, че да бъдат надхвърлени възможностите на вече съществуващите на пазара кварцови часовници. Новите модели на Seiko се отличават по това, че при тях вече не е необходима подмяна на батерията. Получават нужната за задвижването си електрическа енергия само от движението на ръката. Докато извършвате ежедневните си задачи, Вие без да подозирате дори въртите ротор вътре в часовника, който на свой ред чрез въртенето си зарежда батерията. Цикълът се повтаря постоянно и затова не е нужно да се заменя батерията на този тип часовници. Това е нещо наистина практично, ново и различно. Непознато до този момент за производителите на часовници. Технологията е иновативна и ценна. Затова не е изненадващо, че е защитена с повече от 50 патента. Но какво я прави наистина толкова ценна? Точността е изключително важно предимство за всеки часовник. С технологията Kinetic тя вече е лесно постижима. Всеки часовник, оборудван с нея, има точност до +/-15 секунди на месец. Ако Ви предстои дълго пътуване или сте в по-отдалечени от цивилизацията места, то вече не се притеснявате, защото няма да се наложи да сменяте батерията.

Само с движението на тялото можете да заредите своя часовник Сейко. Тъй като се залага на използването на природна енергия, то не се вреди на околната среда. Следователно технологията е съобразена и с екологичните изисквания. През годините екипът на Seiko не се е задоволил с постигнатото и значително е оптимизирал количеството на енергията, която един Seiko Kinetic може да съхранява. Преди е стигала за период от 6 месеца, а днес – за 3 години. С използването на иновацията Seiko Kinetic Auto Relay този период може да се увеличи и на 4 годни. Технологията функционира като часовникът „заспива”, ако усети липса на активност в рамките на 3 дни. Стрелките спират автоматично и така се спестява доста енергия. Макар те да не работят, то часовникът не прекратява функцията си да отмерва времето. За да излезе от този режим на работа, е необходимо само да се разклати часовникът. Така той се „събужда” и се настройва за актуалния час.

Това е възможно дори след „заспиване”, продължило цели 4 години. За да изпробвате и Вие новата технология можете да издърпате коронката и да я върнете обратно за 1 секунда. Ще видите, че стрелките спират, но ако го разклатите няколко пъти те ще показват точния час. Иновативната технология на Seiko е използвана и за моделите Kinetic Chronograph на компанията. Функционирането на механизмите му изисква и използване на по-голямо количество енергия. Той съхранява допълнителна мощност, както и енергия за да работи пет месеца, ако не се носи на ръката. Любопитното при него е, че над 175-те частина механизма му са сглобени ръчно. При него времето се отчита чрез комбинация между механична и електронна технология.

Назад към всички новини
Споделете