Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

10 причини, заради които хората избират дигитални часовници

Часовниците са едни от най-ценните аксесоари. Те не само помагат на собствениците си да планират събитията в ежедневието си, но и отразяват неговия вкус за мода и  социалния му статус. В забързания ритъм на живота все повече значение придобива това дали часовникът е качествен и удобен за носене. През последните години мнозина започнаха да използватдигитални часовници. Ето и някои от причините за това.

 

1.Те лесно информират за часа своя собственик, защото цифрите на дисплея са големи. За разлика от механичните не е необходимо да се гледат отблизо, за да се различи стрелката за минутите от тази за часовете.

2.  Дигиталните часовници са устойчиви на удар. Те обикновено са изработени от висококачествени материали и това ги прави подходящи за ежедневна употреба. Такъв часовник може да се използва по всяко време на годината и при всякакви условия.

3.  Дигиталните часовници са устойчиви  освен на удар и на влиянието на водата и влагата. Това ги правиизключително издръжливи. Същевременно модели на марки като Casio  могат да бъдат зареждани дори с флуорисцентно осветление.

4.  Батерията на повечето дигитални часовници с дълъг живот, което е голямо преимущество за собствениците им. Така вече не е необходимо те да подменят батерията често.

5.  Осветените дисплеи на тези часовници позволяват на потребителите да ги използват и на тъмно. Това ги прави още по-практични аксесоари.

6. Дигиталните часовници могат да работят и при екстремни температури, защото са изключително устойчиви.

7. Тези модели дават информация за датата, деня и годината, а не само за точното време.  Това ги прави уникални. Някои от тях могат да измерват и ритъма на сърцето.

8.  Дигиталните часовници разполагат с редица атрактивни функции като хронометър, калкулатор и аларма. Повечето аналогови модели им отстъпват в това отношение.

9.  Децата предпочитат дигиталните часовници, защото обикновено те са украсени с различни герои от анимационни филми или комикси.

10.  Дигиталните часовници дават детайлна информация за часа, минутите и секундите, което е  важно най-вече за по-спортните натури.

 

След всички изброени предимства на дигиталните часовници става ясно защо някои ги предпочитат пред аналоговите. Днес този тип аксесоари са все по-предпочитани заради богатите си функции. Същевременно дизайните им са достатъчно атрактивни, за да привлекат повече клиенти.

Назад към всички новини
Споделете