Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

10-те Най-скъпи часовници

   От Vip-Watches всяка седмица ви запознаваме с един или няколко нови модела часовници на известни брандове. Днес обаче, решихме да се спрем на тематиката, свързана със скъпи часовници. Представяме ви ТОП 10 Най-скъпи часовници в света, с уговорката, че това е една доста „плаваща“ класация, предвид това, че иновациите няма как да спрат за момент, а напротив – всеки ден биваме изненадани от дизайнерите на едни от най-добрите марки за скъпи часовници. Разбира се, цената не е единственото, за което да се възхищаваме на тези модели, защото несравнимият дизайн и изработка ще ви накарат поне веднъж да ги сънувате.

10. Breguet Antique Number 2667 – 4.5 милиона долара

Breguet Antique Number 2667

Очарователният джобен часовник Breguet Antique Number 2667 може да бъде ваш само за 4.5 милиона долара. Освен, че притежава стилен и класически дизайн, този часовник се отличава с покритието на корпуса си – 18-каратово злато.

9. Louis Moinet Meteoris – 4.6 милиона долара

Louis Moinet Meteoris

Само като видите цената на този модел, трябва да сте сигурни, че това е един доста рядък часовник. Флагманът Meteoris на Louis Moinet е произведен само в 4 бр. и това не е всичко.. всеки един от тях съдържа лунен камък.

8. Hublot Big Bang – 5 милиона долара

Hublot Big Bang

Няма как в класация за скъпи часовници да не присъства името на Hublot. Ако оценявате качеството и имате заделени 5 милиона долара, може наистина да помислите за закупуване на диамантения Big Bang. Всеки един от 1280-те диаманта е грижливо обработен от нюйоркски бижутер с над 40-годишен стаж, за да се увери, че ще бъде с еднаква форма, като останалите.

7. Patek Philippe Ref. 1518 Stainless Steel – 11 милиона долара

Patek Philippe Ref. 1518

Щом един от страхотните модели на Patek Philippe е споменат в класацията, значи говорим за истински скъпи часовници от най-висок клас! Освен, че часовникът с референция 1518 е произведен в ограничено количество от 4 бр., прави впечатление, че за разлика от другите модели на компанията, чиито корпуси са от жълто или розово злато, то на този е от благородна стомана.

6. Jacob & Co. Billionaire Watch – 18 милиона долара

Jacob & Co. Billionaire Watch

Този модел на Jacob & Co. неслучайно е наречен Милиардер. Ако имате 18 млн. долара в излишък, ще получите луксозен скелетон, изработен от 260-каратови диамантa.

5. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication – 24 милиона долара

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Най-скъпият часовник на Patek Philippe се казва Supercomplication и е изработен специално за Хенри Грейвс младши. Този модел показва времето до 24 часа на циферблата и включва функции като вечен календар, минутен репетир (механичен компонент за известяване на кръгъл час, четвърт час или минути, посредством гонг и чукче) и изгрев/залез, които пък биват изчислени въз основа на нощното небе над дома на Грейвс в Ню Йорк.

4. Chopard 201-Carat Watch – 25 милиона долара

Chopard 201-Carat Watch

Това невероятно име на часовника ни показва защо той струва толкова много. Създаден от Chopard, моделът 201-Carat притежава 15-каратов розов диамант, 12-каратов син диамант и 11-каратов бял диамант, както и още 163 бели и жълти диаманта.

3. Breguet Marie-Antoinette Grande Complication Pocket Watch – 30 милиона долара

Breguet Marie-Antoinette Grande Complication Pocket Watch

Не само, че е фантастичен този модел на Breguet, но има и очарователна история. Този джобен часовник е поръчан от предполагаемия любовник на кралица Мария-Антоанета през 1782г. За съжаление, получателят е починал още преди да получи този невероятен часовник, за който са нужни около 40 години за да бъде произведен.

2. Graff Diamonds The Fascination – 40 милиона долара

Graff Diamonds The Fascination

Graff Diamonds заема второто място в класацията за най-скъпи часовници. Наречен „Очарованието“, този часовник се състои от 152,96-каратови бели диаманта, а по средата е разположен 38,13-каратов крушовиден диамант, който може да се отдели и да се носи като пръстен.

1. Graff Diamonds Hallucination – 55 милиона долара

Graff Diamonds Hallucination

Ето, че стигнахме до „черешката на тортата“ на най-скъпите часовници! Напълно заслужено първото място заема Graff Diamonds за невероятната „Халюцинация“. Това е шедьовър със 110-каратови цветни диаманта, разположени върху гривна от платина.

Назад към всички новини
Споделете