Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Чар и уют в домашния интериор

Основната цел на часовника е да позволява на своя собственик да се осведомява за точния час. Това е много важно с цел да си планира той различни дейности. Стенните часовници обаче имат и други предимства – те разнообразяват интериора на дома. Преди да изберете стенен часовник е важно да знаете къде искате да го поставите в рамките на дома.
Една от стаите, в които можете да го сложите, е кухнята. Именно там се приготвя храната за семейството. Така по време на закуска стенният часовник помага да се ориентирате в часа, докато се храните. Това ще Ви помогне да планирате кога да излезете навреме, за да не закъснеете за работа. Разположеният на стената в кухнята часовник ще Ви съдейства и с ориентирането колко време Ви е нужно да сготвите нещо. Приготвянето на много ястия изисква определено време. Стенният часовник ще Ви помогне да спазвате времето, което е описано в рецептите, за да стане ястието вкусно. 
Стената в хола също може да се преобрази веднага щом сложите някой стенен часовник на нея. Тук той няма толкова практична функция, колкото декоративна. Има всякакви варианти за часовници, които можете да използвате за украса на хола. Те могат да бъдат по-модерни, дигитални или пък с по-класическа визия и изработени от  интересни материали и с атрактивна форма. Могат да бъдат с махало или пък да са музикални. При всички положения един стенен часовник в хола ще допринесе за повече уют и настроение в тази стая.  Тъй като често в нея се канят гости, те определено ще оценят избора Ви на добър стилов акцент.

Поставен в спалнята, стенният часовник също има с какво да Ви бъде полезен.  Той е добро допълнение към цялостното излъчване на стаята, в която си лягате всяка вечер.  Днес на пазара има и много модели стенни часовници с фосфорни стрелки. Те са не само привлекателни, но и показват точния час и в тъмното. Има нещо успокоително и хипнотично в това да гледате как стрелките се гонят една друга на отсрещната стена. Така и ще заспите по-лесно.

Ако спалнята е детска, стенни часовници с форма на различни анимационни герои  или пък в свежи цветове със сигурност ще допринесат за това в помещението да има подходяща за малчугана атмосфера. Същевременно някои от моделите, които са с големи цифри, могат да му помогнат да се учи как да разпознава часовете. Не се колебайте да изберете часовник, който да е с образа на любимия герой на детето. Във всяка детска стая трябва да има настроение, а сложеният шарен  модел на стената няма как да не допринесе за това.

След всичко описано до тук става ясно, че стенният часовник е много повече от устройство за отмерване на времето – той е и неразделна част от интериора на дома. Заложете на него, ако искате да освежите стаите в дома си. Днес на пазара популярни марки предлагат стенни часовници. Сред тях са наложили се имена като Seiko  и Casio. Не се колебайте да заложите на техните продукти, защото те не само отмерват времето, но и разкрасяват дома по възможно най-добрия начин.

 

Назад към всички новини
Споделете