Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Часовници Balmain – френски дизайн, швейцарско качество

Парижката модна къща Balmain е създадена през 1945 година от дизайнера Пиер Балмен.  От 1987 година  до 1995 година часовниците с тази марка се произвеждат с лиценза на компанията Swatch Group, която предоставя своята технология на марката. Парижката модна къща Balmain е създадена през 1945 година от дизайнера Пиер Балмен.  През декември 1995 година Swatch Group получава правата върху производството, маркетинга и дистрибуцията на часовниците на марката по целия свят. През 1997 година компанията Balmain чества 10-годишнината си с колекцията си Elysée, който е придобила световна известност. Отличителен за  марката е стилът на циферблата „арабеск”,  който той първоначално е използвал за дизайна на дамски рокли. Той успешно прилага стилови елементи от света на модата при изработката на своите часовници.

Това им придава неповторима класа и ги прави наистина уникални продукти. С такъв модел на ръката си всеки клиент може да бъде горд, че часовникът му е творение на известен дизайнер. Това е гаранция за неговата информираност за актуалните модни тенденции и същевременно за добрия му социален статус в обществото. За изработката на часовниците е използвана неръждаема стомана, понякога комбинирана със жълто или бяло злато. Независимо какъв е използваният за производството им материал, всички часовници с марка Balmain  се отличават с високо качество. При изработката им е обърнато внимание на всеки детайл.

Те са се превърнали в синоним на елегантност и изтънченост и отговарят на изискванията за качество и естетичен дизайн на много дами и господа. Всички продукти на марката часовнициBalmain представляват перфектно съчетание между традициите в швейцарското производство на часовници и френския усет за стил и класа. Това са едни наистина впечатляващи модели, създадени според вижданията на известен дизайнер. Влиянието на неговия талант се вижда във всеки елемент от моделите. Те не са просто едни практични продукти за носене в ежедневието, а подчертават индивидуалността на притежателя си. 

Като цяло, компанията произвежда най-вече дамски ръчни часовници, но  предлага и мъжки модели. Аристократичното излъчване е обединяващо за всички часовници на марката.  Същевременно всеки от тях е уникален – по отношение на използвани за стила му цветове, форма на корпуса или дизайн на циферблата. Дизайнерът се е погрижил да съчетае употребените при изработката материали и стила  по такъв начин, че часовниците да станат предпочитани символи на тяхното добро положение в обществото и усет към актуалните модни тенденции.

Назад към всички новини
Споделете