Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Часовници Citizen Eco-Drive – икономични и надеждни в продължение на години

От създаването си през 1930 година компанията Citizen  радва клиентите си с продукти, създадени в резултат на иновативното мислене на екипа й.  Спечелила е уважението на редица потребители по целия свят. Това се дължи не само на високото качество на създаденото от нея, но и на това, че изненадва с изобретателния подход, който влага в работата си. Плод на този подход са и часовниците й с технология Eco-Drive. Те разполагат с технология за зареждане от светлината.

В отговор на търсенето на икономични часовници тя пуска през 1995 година първите три модела с Eco-Drive и през 90-те години произвежда още много такива. Те са с литиево-йонна батерия.  Зарежда се посредством соларна клетка. Това е доста практично и осигурява дълъг живот на батерията. При пълното й зареждане тя може да работи безупречно дълго време (дори ако моделът е на тъмно през цялото това време). Когато ръчен часовник Citizen с Eco-Drive се държи на тъмно за по-дълго, то се задейства режим, при който стрелките спират да работят, но продължават да следят точното време.

При излагането му на достатъчно светлина, той се зарежда отново и стрелките започват пак да работят. На практика не се налага батерията на такива часовници  да се сменя.  Компанията днес предлага най-разнообразни в стилово отношение модели, оборудвани с Eco-Drive. Екипът й е направил механизмите им така, че да работят безпроблемно в рамките на доста години.  Технологията работи като специална соларна клетка превръща светлината в енергия. В основата на концепцията стои специфичен механизъм, -  първият, зареждан от светлината и монтиран под циферблата. 

При предходни модели соларните клетки са били поставяни директно върху циферблата.  Часовниците с технология Eco-Drive  работят само благодарение на зареждането си от светлината.  Поради факта, че при тях не е необходима подмяна на батерията, те са съобразени и с изискванията за опазване на околната среда.  За целта може да се използва светлина, излъчвана от естествен или от изкуствен източник.  Излишната електрическа енергия се съхранява в презареждаща се батерия. Технологията си е извоювала репутацията на икономична, защото:

 

·         елиминира необходимостта от подмяна на батерията,

·         презареждащата се батерия на съдържа вредни метали,

·         няма токсични вещества, използвани при производството на  часовниците

 

Всички изброени преимущества на технологията е правят часовниците, оборудвани с нея, изключително привлекателни за клиентите. Като се прибави към това и популярността на марката Citizen  по целия свят, то тези продукти със сигурност заслужават, инвестираните в покупката им средства.

Назад към всички новини
Споделете