Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Часовници Doxa – класа и лукс в едно

Компанията Doxa е създадена през 1889 година от Джорж Дукоммун. Постепенно разширява дейността си и през 69-те години на 20 век решава, че гмуркането е станало много популярен спорт и трябва да създаден часовник, подходящ за използване от занимаващите се с него. Екип от инженери и професионални гмурци бил събран, за да създаде такъв подходящи модел. Той веднага се превръща в хит се представянето му и се разпродава. Doxa Sub300t разполага с оранжева предна част, което го прави видим във водата. Той предоставя практична за гмурците информация. Водоустойчивостта му е 30 бара. Скоро след представянето на този модел настъпват промени в швейцарското производство на часовници. Възниква революцията на кварцовата технология. Моделите, оборудвани с нея, са точни и надеждни.

В отговор на тези промени Doxa обединява усилията си с група швейцарски производители, за да обмени с тях ресурси. Това обаче не се оказва успешен ход и след като бива продадена компанията спира дейността си през 1980 година. Марката е възобновена от швейцарска фамилия, който става неин собственик. От август 2002 година компанията пуска обновени версии на добре познати модели в ограничени количества. Много напомнят за оригиналните си предшественици по отношение на дизайн и конструкция и са оборудвани с швейцарски механизми. През 2009 година Doxa  чества 120-годишнина от създаването си и в чест на постиженията на свой създател Дукоммун екипът на компанията представя модела Doxa Ultraspeed в ограничена серия, включваща 150 бройки.

В чест на 10-годишнината от Doxa SUB  колекцията е представенпрофесионалният часовник за гмурци  Doxa SUB 4000T. Той е с фосфорициращи стрелки и индекси и висока степен на водоустойчивост. Подходящ е за използване от почитателите на гмурканията, а от него са изработени само 500 бройки. Doxa  предлага не само модели, подходящи за почитателите на гмуркането, но и интересни елегантни продукти, включени в сериятаShark Ceramica XL.Те впечатляват с майсторската си изработка и използването на висококачествени материали. Имат рингове, изработени от керамика. Бройките, включени в серията, са ограничени. Часовниците са с водоустойчивост 30 бара и имат стъкла от сапфир кристал. Оборудвани са с швейцарски автоматични механизми ETA 2824. Разполагат с датник и здрави метални верижки. 

С дейността си компанията Doxa доказва, че продължава да радва клиентите си с уникални швейцарски продукти и че поддържа стремежа си да изненадва с иновативния си подход в производството. Часовниците й излъчват класа и биха били идеалното допълнение към визията на всеки мъж – независимо дали е с по-спортен или с по-елегантен тил. Моделите с марка Doxa са доказали през годините, че притежават необходимата издръжливост, за да са сигурна компания на своите собственици.

Назад към всички новини
Споделете