Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

История на марката часовници Certina

През 1888г. братята Адолф и Алфред Курт отварят първата си фабрика за производство на консумативи за часовникарската индустрия, но не след дълго започват свое цялостно производство. Почти двадесет години по-късно се ражда марката „Grana“, във връзка с излизането на пазара на първите ръчни часовници. Те са ориентирани към нежната половина от клиентите и са част от ladiesCertina Digital, тъй като господата тогава категорично отхвърлят идеята, часовникът да бъде носен на китката.

През 1936 двамата пионери създават първия ръчен дигитален часовник. Той е снабден с дискове, задвижвани от пружина, върху които са изписани чифри за да показват времето.

 Фабриката на „Certina“ e от най-модерните и най-добре оборудваните за своето време, като до 1955г. в нея вече работят 500 души, чиято производителност достига 1000 часовници дневно.

За да запази предни позиции в постоянно нарастващия и конкурентен пазар, компанията налага редица нововъведения и подобрения на продуктите си като „Double Security“. DS увеличава удароустойчивостта и водоустойчивостта до нечувани за тогава нива.

 Името на бранда „Certina“ произлиза от латинската дума „Certus“, означаваща „определен“ или  „сигурен“, към него е добавена и търговската марка, символ на изключително качество Swiss Made Watches.

През 60-те години на 20-ти век „Certina“ бележи невероятен напредък и застава начело на спортните часовници, съчетавайки високо качество и достъпна цена. Часовници Certina са били носени по време на редица забележителни спортни подвизи, включително на първото изкачване на Дхаулагири (Хималаите) и на японската експедиция до връх Еверест.

Часовници Certina са красяли китките на много спортни легенди като Мохамед Али, шведския национален отбор по хокей, състезателя по мотокрос Роджър де Костер и биатлониста Оле Ейнар Бьорндален, както и  много други.

Дори след 125 години, „Certina“ продължава да  изумява с уникалните си нововъведения, технологи и изключителни модели часовници, задоволявайки и най-педантичния вкус.

Назад към всички новини
Споделете