Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

История на швейцарската марка Tissot

Още от самото си основаване през 1853г. Tissot е пионер в майсторската изработка и иновациите, което утвърждава слогана на марката „Иноватори по традиция“. Днес Tissot е част от най-големия производител и дистрибутор на часовници в света - Swatch Group. Въпреки присъствието си в 160 страни по света, марката винаги е смятала за свой дом часовникарското градче Le Locle в Швейцария, разположено в планината Юра.
Tissot е иновативен лидер в производството на високотехнологични продукти и специализирани материали, целящи модернистична функционалност. Благодарение на широкия диапазон от висококачествени часовници на конкуретни цени, марката е най-достъпната сред швейцарските.

 Марката продължава да спазва дългогодишните си традиции и се придържа към основните си цели на производителност, точност и внедряване на нови стандарти. Това потвърждава и фактът, че Tissot е утвърден, официален времеизмервач и партньор на FIBA, AFL, MotoGP™, FIM Superbike и Световния шампионат по колоездене.

Tissot проектира джобни часовници с две времеви зони още от само си основаване през 1853г. Днес марката е достигнала широко разпространение в световен мащаб, водена от новаторския си дух и огромното уважение към часовникарските си традиции. През 1858г. с джобни часовници Tissot се сдобива руския цар и неговите офицери. Поради нарастващия интерес към марката се налага ателиетата да бъдат реорганизирани във фабрика.
По време на Голямата депресия през 1930г. Tissot подписва споразумение за производство и продажба с основателите на Omega. През същата година Tissot създава първия часовник, който е устойчив на магнитни вълни. През 1971г. на пазара излиза нов революционен продукт - Tissot IDEA, известен като Astrolon. Това е първият пластмасов механичен часовник, който десетилетие по-късно ще стане вдъхновение за появата на Swatch watch.
През 1983г. се осъществява ново сливане, наречено Swatch Group през 1998г. Под ръководството на N. G. Hayek, Тissot създава няколко изключителни модела:

The Tissot RockWatch in 1985
The Tissot Two Timer in 1986
The Tissot Pearl Watch in 1987
The Tissot Wood Watch in 1988

През 1996г. новият ръководител на Tissot - Francois Thiébaud инициира създаването на две нови водещи линии. Това са Tissot T-Collection (проектирана от жена за жени) и Tissot T-Touch (разполагаща със сензорен екран и включваща екстри като компас, висотомер, барометър и други). Touch-screen технологията е въведена от Tissot десетилетие преди да се появи в други области като мобилните телефони например. Моделите Tissot Sailing-Touch, Tissot Sea-Touch, и Tissot T-Touch Expert предоставят на своите потребители (водолази, навигатори, алпинисти) бърз набор от полезни за функции само с едно натискане на екрана.
На Baselworld 2013 г., за да отбележи своята 160-та годишнина, Tissot представя часовника Tissot Heritage Navigator, който следи времето в 24 различни градове по целия свят. Той е вдъхновен от известния модел Navigator, създаден за 100-годишнината на марката през 1953.
Tissot продължава непрестанната си експанзия на пет континента в продължение на почти две десетилетия. Днес марката е разпространена в повече от 14 000 магазина в над 160 държави по света.

Назад към всички новини
Споделете