Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Историята на японската марка часовници Seiko

Приказката за една от най-известните марки часовници – Seiko, започва през далечната 1881 година, когато  Кинтаро Хатори отваря магазин за ремонт на стенни часовници в Токио. Достатъчни са само 11 години за да създаде първия  собствен модел.
През 1924 г. са произведени първитечасовници Seiko. В буквален превод от японски името на бранда означава „изящен“ или „успех“, думи, с които безспорно може да се определи марката днес.
През 1969г. представя Astron, първият в света кварцов ръчен часовник, на цена близка до тази на среден клас автомобил. Скоро след Aston, Seiko пуска на пазара и първия кварцов хронограф. През 1985г. Orient и Seiko основават обща фабрика.

Seiko произвежда както кварцови, така и механични часовници. Механичните часовници са високо ценени от колекционерите, особено серията Seiko 5 . Числото 5 отразява 5 – те основни характеристики на часовниците, а именно автоматично навиване, ден и дата на дисплея, водоустойчивост, гравирана корона на позицията на 4 часа и висока удароустойчивост.

Днес, часовниците Seiko Kinetic са отговорни за голяма част от продажбите. Те са първите в света, които превръщат енергията от движението на ръката в електричество.
Продуктите на марката се използват за измерване на времената на редица спортни събития от световен мащаб – Олимпиади, Световната купа по футбол, както и сериите от Gran Turismo.
Брандът е спонсор на футболен клуб Барселона и на отбора на Honda F1.

Назад към всички новини
Споделете