Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Jacques Farel - швейцарски механизми и дизайн от Хонг Конг

Базираната в Хонг-Конг компания Jacques Farel предлага елегантни дамски и мъжки  часовници. „Ние сме фамилна фирма и обичаме да експериментираме с нещо ново и по различен начин. Първоначално целта ни беше да привлечем младото поколение клиенти, които не могат да си позволят да си купят по-скъпи часовници на  големи и утвърдени компании”, обяснява вицепрезидентът  на компанията.

Основателят й, вече преместил се в Хонг-Конг от Швейцария, през 1984 година решава да си създаде собствена компания Jacques Farel. Днес тя продължава да бъде водеща в този сектор и да разширява влиянието си. Важен играч е на пазара на часовници в Хонг Конг.

Компанията предлага богат избор от модерни часовници – детски, за тийнеджъри, спортни и  колекция от часовници, изработени от неръждаема стомана и оборудвани с японски механизми.  

Часовниците от неръждаема стомана на компанията са с интересни дизайни. Сред тях има елегантни хронографи. Интересен акцент от дизайна им е рингът за засичане на време. Имат и добра водоустойчивост – 10 бара – което съхранява визията им непокътната при намокряне.

Голям е и изборът от мъжки и дамски модели с метални верижки или кожени каишки и с изчистени дизайни. Върху циферблата виждаме не само данни за датата, но и за фазите на луната, деня от седмицата и месеца. Много често върху  циферблата им  е изобразена и тахиметрична скала.

Впечатление правят и часовниците със силиконови каишки в различни цветове - жълто оранжево, зелено, синьо, сиво и други. Всеки клиент може да си избере именно онзи модел, който най-много отива на облеклото и отговаря на предпочитанията му за цвят. Много от тези модели със силиконови каишки имат черно покритие на корпуса.

Дамските часовници на марката Jacques Farel са подчертано елегантни. Някои от тях впечатляват със стилни кожени каишки и декорация от камъчета върху циферблата. За да бъдат тези красиви дамски часовници  издръжливи на намокряне, повечето са с водоустойчивост от 10 бара. Подобно на мъжките, повечето от дамските също разполагат с данни за фазите на луната, деня от седмицата и месеца.

Сред часовниците, предназначени за представителките на нежния пол, има и такива със силиконови каишки, които обаче не отстъпват по елегантност на тези с кожени. За да подчертае женственото излъчване на собственичката им, производителят е избрал за някои розов цвят за каишките им.

Компанията Jacques Farel е създадена от швейцарци и това проличава в изработката на всеки часовник. Изчистените линии в дизайна и висококачествените механизми няма как да останат незабелязани. Великолепен вариант са и за подарък. Дамските са като разкошни аксесоари със своите бляскави камъчета. Има и по-спортни, със силиконови каишки, които ще допаднат на жените с по-активен начин на живот.  Луксозната осанка на мъжките модели прави неизбежно  влюбването в тях от пръв поглед.

На който и от моделите на марката да се спрете, то ще останете доволни от избора си. Привлекателна визия и висококачествени механизми са съчетани по перфектен начин. А какво повече му трябва на един часовник, за да Ви се хареса?

Назад към всички новини
Споделете