Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Какво прави хронографите различни

Хронографите са тип часовници, които измерват времето по различен начин. Привличат вниманието с интересния си дизайн, циферблат или с аналоговите си скали, които могат да изобразяват данни за секундите, височината, дълбочината, лунните фази или пък времето в друга часова зона. Един истински хронограф винаги разполага с хронометър. Първият хронограф е изобретен през 1700 година и става популярен под формата на джобен часовник през през 20-те години на 19 век. Първият такъв ръчен часовник се появява през 20 век, когато компанията Swatch произвежда такъв модел. Той бързо става един от най-продаваните й продукти. Аналог-дигиталните хибридни модели хронографи са комбинация от аналогов циферблат и LED (или OLЕD  при по-усъвършенстваните устройства) дигитален дисплей, който работи отделно от аналоговата технология. Функцията хронометър обикновено се изобразява с помощта на дигиталната технология, тъй като тя осигурява по-голяма точност.

Има и дигитални хронографи, които са изцяло дигитални. Дисплеят и хронометъра се контролират от малък чип контролер, вграден в часовника. Някои дори имат възможност за се синхронизират по безжичен път с атомни часовници, което подсигурява изключителната им точност при предоставяне на информация за часа и датата. Интересно е да се открие разликата между хронографа и мултифункционалния часовник. Това ще улесни ориентацията на клиентите при закупуването на даден модел. Хронографите са часовници, които позволяват да мерите повече от една времева стойност. Това ги отличава от стандартните часовници, които могат да показват един циферблат, върху който се изобразяват данни за часовете и минутите.

На пазара на часовници вече има много модели, които могат да осведомят клиентите за датата от месеца или за фазите на луната, но това не ги превръща в хронографи. Те са такива единствено в случай, че разполагат с хронометър, който работи като допълнение към основния дисплей. Обикновено разположения в горната част бутон стартира и спира работата на хронографа, а долния го рестартира. Хронографите са часовници, които са подлагани на редица тестове и са изключително подходящи за таймкийпъри на различни спортни събития. Днес на пазара на часовници има редица марки, които са придобили голяма популярност именно с производството си на  часовници тип хронограф. Сред тях са Festina, Fossil, Diesel, Casio, Tissot, Certina, Candino, Emporio Armani, Calvin Klein, Police, Jaguar, Royal London, Pulsar. Както става ясно от изброяването на имената на тези популярни марки, то сред хронографите има дизайнерски модели, по-спортни или по-изтънчени. Те съчетават много възможности в едно и са с визии, които покриват целия спектър от стилови предпочитания на клиентите.

Назад към всички новини
Споделете