Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Немските часовници Junkers

Компанията Junkers първоначално е била немски производител на самолети след създаването си в началото на 20 век. Опитът, натрупан в тази сфера, допринася и при производството на часовниците на компанията. Те са изключително издръжливи и разполагат както с автоматични, така и с кварцови механизми. Здрави са и популярни на много клиенти по света, които  ги купуват, защото са надеждни и могат да се ползват продължително време. Немският пионер в авиацията Хуго Юнкерс основава компанията Junkers през 1915 година. Залага на немски технологии и класически дизайни при създаването на часовниците си. Името на марката бързо набира популярност в различни държави. Преди Първата световна война немската технология на производство на часовници е с много добра репутация и по това  прилича на швейцарската.

Втората световна война е съпътствана от минаване на немското производство на часовници на заден план. Тогава то работи ограничено и не е подпомагано от други държави. Немската технология на  създаването на часовници обаче продължава да се доближава по престиж до швейцарската. За експертите в областта на часовниците немските модели са с подобно на швейцарските качество и функционалност, но се предлагат на относително по-ниски цени.

Днес тези интересни немски часовници Junkers с класическа визия и модерни механизми са достъпни и за българския клиент. Тяхната елегантност ги прави идеален аксесоар, допълващ облеклото на своя собственик. Те са не само красиви, но и разполагат с първокласни механизми – както автоматични, така и кварцови. Разнообразието от мъжки и дамски часовници на компанията е достатъчно голямо, за да открие в него всеки подходящия за себе си модел. Часовниците разполагат и с интересни екстри като двойно време. Така всеки любител на пътуванията може да вижда часа в различни часови зони. С тази своя функция часовниците се доказват и като интересни в технологично отношение, а не само като визия. Фосфоресциращите стрелки и индекси дават възможност да виждате информацията  на дисплея в тъмното.

Компанията предлага и богат избор от хронографи.  Те са изключително елегантни с каишките си от естествена кожа. Junkers предоставя на клиентите си хронографи с различен цвят на циферблата, като всеки може да подбере именно онзи, който най-много му допада.

Разнообразна е и визията на автоматичните модели. При много от тях върху циферблата има скала, която информира за резерва от мощност на часовника. Благодарение на екстрата собствениците на такива часовници разполагат винаги с тази полезна информация. За автоматичните си модели от Junkers  са избрали не какви да е, а швейцарски механизми ETA -  популярни с високото си качество.

Върху циферблата на повечето модели могат да се видят данни за месеца и датата. Всичко в дизайна на часовниците и изпипано, защото е изработено с немска прецизност и майсторлък. Заложете на моделите с оригинални дизайни и няма да сбъркате, ако ги подарите. Със сигурност ще получите одобрение за изтънчения си вкус към марковите часовници.

Подобно на първокласните самолети, които летят нависоко, за тези часовници също няма недостижими висини. Това личи от цялостния им дизайн – всеки отделен детайл е поставен на точното място и  ги прави съвършени. Технологиите им също са първокласни и трудни за подражание от конкуренти. Заложете на часовниците Junkers  и за подарък и няма да сгрешите.

Назад към всички новини
Споделете