Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Швейцарската традиция на часовници Zodiac

Швейцарската марка часовници е една от най-старите в часовникарството. Възниква още през далечната 1882 г., когато Ariste Calame основава цех за производството на часовници в Швейцария. Първоначално компанията се е наричала на името на основателя й, след което през 1908 г. е преименувана на  Zodiac. Синът на Calame бил изпратен в училище, където да се  научи как се правят часовници. Той бил обсебен от идеята да създаде най-прецизният часовник на всички времена. Резултатът от  прекомерните усилия бил първият Zodiac – джобен часовник с уникален характер. Така се слага началото на цяла серия от  часовници, които са чудо в света на швейцарските часовници. Те съчетават уникален дизайн и технически иновации за времето си. Компанията на Ariste Calame  е една от най-бързо развиващите се в Швейцария. Името на марката се налага по цял свят.

Zodiac залагат на точността, която се превръща в символ на швейцарските часовници, прецизността и безупречен дизайн. Това ги прави едни от най-известните по цял свят. Марката се старае да задоволи и най-изтънчения вкус на своите почитатели, като едновременно с това предлага гарантирано качество и надеждност.

Сред мъжките модели ще откриете елегантни, ежедневни и спортни модели, съобразно нуждите и предпочитанията на клиента. Едно е сигурно- стилът е винаги на ниво. Причасовниците Zodiac няма да откриете нищо излишно, безвкусно или натруфено, всичко е изпипано с вкус и внимание.

Мъжките модели са направени типично за мъже с по-големи и груби корпуси, допълващи индивидуалния стил на господата. Сред тях ще откриете разнообразие от цветове на каишките, корпусите и циферблата. Те успешно и умерено съвместяват традицията в часовникарството с модерните тенденции. Производителите  ползват качествени и здрави материали, за да предложат първокласни часовници, които успешно се котират на световния пазар, именно заради предимствата и устойчивостта си. Мъжките часовници са с кожени каишки, метални верижки или изработени от полимерен материал за повече удобство и практичност, голям корпус и различни функции, като хронограф (за засичане на времена), световно време, двойно време или интересни модели със сменящи се рингове, изпълняващи функцията на компас. Всичко това събрано в едно. С такъв часовник, никога няма да закъснеете или да се изгубите. За стъклата на своите часовници, Zodiac използват сапфир-кристал, което е здраво и устойчиво на надраскване. Механизмите им са предимно кварцови, зареждащи се от батерия. Визията им е стилна и лесно разпознаваема, продължаваща традиционната линия. С такъвчасовник върху ръката си всеки мъж ще получи в замяна изключителна прецизност и респективно стилна и модерна визия.

Дамските модели изненадват с изчистени линии, нежна красота и скромно, но впечатляващо излъчване. Те също са в два варианта –спортен и елегантен с каишки от полимер, естествена кожа или верижки от благородна стомана. Цветовата гама е в нежни полутонове, които да изтъкват още повече женствеността и красотата на дамите. Моделите на Zodiac, предназначени за нежния пол са подходящи, както за сериозни дами, така и за тези с по-младежки дух и стил.

Видите ли веднъж часовник Zodiac, няма как да останете безразлични, защото те ще Ви впечатлят с уникалното съчетание между традиционната визия и съвременните технологии, прецизност и доказано с времето качество.

Назад към всички новини
Споделете