Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Стенните часовници – чаровно присъствие в интериора на дома

Макар дигиталните часовници да стават все по-популярни в нашето общество, то традиционните часовници все още не са изгубили своя чар. Много стенни часовници са аналогови. В редица училища се използват стенни часовници, за да се учат децата как да определят точния час, без да разчитат само на дигитални модели. Стенните часовници не се използват само за осведомяване за точния час. Разбира се, че са функционални, но същевременно са и стилни. Използването настенни часовници е великолепен начин да се добави малко цвят и да си допълни декора на дома. Декоративните стенни часовници могат да бъдат изработени от дърво, метал, полимер.  Могат да се намерят модели, които пасват на всякакви интериорни дизайни – те могат да бъдат с анимационни герои, за да радват децата, да са в по-ретро или по-модерен стил или пък с визия, освежаваща кухнята. Неоновите стенни часовници пък създават усещане за повече пространство. Добър начин е да се добави още повече светлина.

Ако предпочитате нещо по-традиционно, то за Вас са подходящи модели с махало. Те са малко по-големи и по-тежки от много други стенни часовници. Затова и е по-трудно да бъдат окачени на стената. Сред стенните часовници има и атомни модели. Те отмерват времето посредством сложна система за изчисляване на вибрациите на атомите. Атомните часовници, които се предлагат за употреба в дома и офиса, са на практика „радио часовници”, които получават радио сигнали от големи атомни часовници, разположени в определени часови зони. Те поддържат изключително точно време, при което няма отлагане (каквото понякога се наблюдава при механичните модели). Компанията Seiko предлага серия от декоративни часовници, сверявани с радио сигнал. Тя се нарича Seiko R-Wave. В зависимост от предпочитанията си всеки клиент може да избира между стенни часовници с кръгла или квадратна форма. Те могат да бъдат и с различни дизайни.

Независимо от какъв материал са изработени и какъв е техният стил, то стенните часовници имат важно присъствие в интериора на дома. Ръчните часовници допълват визията на човека, който ги носи, а стенните – на всяко жилище. С тях обстановката се променя и става по-уютно. Поглеждайки един такъв часовник, всеки  собственик може да се сети за щастливи мигове, прекарани със семейството и отброени от него. В този смисъл стенните часовници имат и сантиментална стойност. Надхвърлят ролята си на уреди за измерване на времето и се превръщат в наистина ценни вещи.

Назад към всички новини
Споделете