Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Японските часовници Orient – класа по отношение на качество и дизайн

Компанията Orient е създадена в Токио от Шогоро Йошида през 1901 година. Тя се е специализирала в производството на механични часовници, предимно автоматични. Използва свои собствени автоматични механизми  и се нарежда сред трите големи японски производителя на такива аксесоари, като другите два са популярните Citizen и Seiko. Днес тя е на трето място след основните си конкуренти Seiko и Citizen  и продължава да фокусира вниманието си върху производството на най-първокласни механични часовници. Любопитното в историята на компанията е, че тя стартира дейността си от една идея и никога не поема в друга посока.

Продуктите й притежават характерните за производството в Япония качество. Тя предлага не само хронографи, но и най-модерни решения в сферата на дизайна и функционалността на часовниците.  Понастоящем Seiko разполага с контролен дял в часовници Orient.  Марката Orient се е утвърдила на пазара с часовниците си с модерни дизайни, които същевременно са на достъпни цени.  Тя предлага и модели, които използват соларна енергия, за да се зареждат. Това ги прави доста икономични и практични за употреба.  Механизмите на часовниците с тази марка са едни то най-надеждните.

Повечето от корпусите са изработени от неръждаема стомана и са с двойно закопчаване, което осигурява допълнителна сигурност на собственика им. Освен това са и водоустойчиви. Моделите на японския производител подхождат на всеки, които се стреми да получи най-доброто за вложените от него пари.  Компанията предлага и дамски модели с впечатляваща визия. Те са с  големи размери на корпусите и с подходящи за представителките на нежния пол стилове. Не само са атрактивни външно, но са и подходящи за носене при всякакви поводи.

Екипът на Orient се е постарал да зарадва и по-спортните натури и за тях е създал богато разнообразие от модели. Те са изключително здрави, водоустойчиви и са изработени от такива материали, че могат да устоят и на корозия. Спортната колекция на компанията отговаря на всички изисквания на почитателите на спорта и на кежуал стила. Особено атрактивна еколекцията на Orient, която се състои от модели, зареждащи се от  различни източници на светлина. При тях не е необходима подмяна на батерията – нещо, което се изисква на всеки от 3 до 5 години при обичайните модели. Оборудвани са с технологии, щадящи околната среда. Всички изброени качества на продуктите с марка Orient са ги превърнали в предпочитан избор на много почитатели на японските часовници.

Назад към всички новини
Споделете