Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Jaguar и Bremont предлагат часовник, вдъхновен от спортен автомобил

Наскоро тази година от Jaguar обявиха своите взаимоотношения с компанията Bremont и представиха един от 6-те уникални ръчни часовници Lightweight E-type, направени по поръчка.

Те са вдъхновени от  конкретни модели автомобили с марка Jaguar. Разполагат с циферблат в черно, атрактивна зона в червено, както и аналогова скала, която прилича на скоростомер. Номерът на шасито на колата е изобразен на 6 часа.

 Част от корпуса е изработена от алуминий, запазена след конструирането на панелите за новия Lightweight и е направена така, че да пасне на цвета на автомобила.

Сред другите интересни стилови акценти са навиваща се коронка, чийто дизайн напомня за състезателните гуми Dunlop, които се използват за модерната кола на Jaguar. Каишката е изработена от същата кожа, използвана и за интериора на автомобила.

При обръщането на часовника отзад се вижда автоматичния механизъм, защото капакът е прозрачен. Той изглежда като миниатюрно копие на волана на автомобила. На гърба на всяка бройка от модела е поставен номера на двигателя на колата.

Новите коли са липсващите шест модела от „Special GT E-type” проект, който е стартирал още през февруари 1963 година с перспективата да се конструират общо 18 коли. 12 от тях са били  направени още тогава, но са останали 6 бройки. Новите 6 ще разполагат с номер на шасито.

Сътрудничеството между Jaguar и Bremont е много ползотворно в този случай, защото се появяват едни наистина ефектни часовници, които всеки ценител на първокласните такива продукти, със сигурност ще оцени. Те се отличават със собствено неподражаемо излъчване. В случай и феновете на автомобилите Jaguar ще могат да се зарадват на часовник, който да пасва на предпочитанията им.

Автомобилът е победител в състезания и е постигнал световна слава. Пускането на ексклузивния часовник Lightweight E-Type, отбелязва стартирането на дългосрочно партньорство между Jaguar и Bremont. За в бъдеще могат да бъдат обявени и още версии на модела.

Назад към всички новини
Споделете