меню
Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Как да работите с часовник Eco-Drive на Citizen

Eco-Drive на Citizen са часовници,които използват най-логичния и същевременно модерен начин за генериране и съхраняване на енергия. Те се зареждат от слънчевата светлина. Благодарение на технологията Eco-Drive светлинната енергия се трансформира в електричество, което означава, че тя на практика е неограничена. Електроенергията може да се запазва и ползва в случай, че не е наличен източник на светилна. При нормална употреба часовникът изобразява часа и секундите и стрелката се движи на интервали от по 1 секунда. Много важна екстра на часовниците Eco-Drive на Citizen е функцията за предупреждение при изчерпване на батерията. Когато се появи такова предупреждение, добре е часовникът да бъде изложен на ярка светлина и да се следват следните инструкции за зареждане:

Стрелката за секундите прескача с 2 секунди

Това означава, че резервът от енергия намалява и е необходимо пълно зареждане при излагане на часовника на светлина за дълъг период от време. Същото може да се случи след пълно зареждане на часовника, извършено след пълното изчерпване на батерията. Ако часовникът Ви е напълно зареден, а секундната стрелка продължава да се движи на интервал от по 2 секунди, ще трябва да издърпате коронката и след това да я върнете обратно . Слод това настройте часа.

Защо часовникът ми изостава, макар все още да работи?

Втората значима функция на часовника - Time Reset Advisory – сигнализира, че часовникът е спрял напълно и трябва се изложи на светло незабавно, за да възстанови работата си. Твърде е възможно времето да не бъде точно и затова ще трябва да направите настройки на часа след зареждането на часовника.

Как да възстановим нормалната работа на Eco-Drive часовника?

След като часовникът е бил спрян и се е рестартирал след излагане на ярко осветление, той ще бъде в режим Time Reset Warning,докато не се случи едно от две неща. Първо, ако часовникът е настроен за точно време след частично зареждане, то движението на стрелките ще е необичайно и това ще показва, че е необходимо допълнително захранване. Докато зареждането продължава, часовникът ще поддържа точно време и след като се зареди достатъчно, стрелките на часовника ще се движат отново в нормален ритъм. Второ, ако часовникът не е настроен, докато се зарежда до необходимото ниво, той ще остане в Time Reset Advisory режим. Когато достигне необходимото ниво на зареждане и часът е зададен, той ще започне да тиктака в обичайния си ритъм.

Функцията Quick Start

Много часовници Eco-Drive са оборудвани с функцията Quick Start. Тя се активира, когато енергията на часовника Ви се изчерпа напълно и след това той бъде изложен на достатъчно светло място, за да се зареди. Отнема само няколко секунди излагане на силна светлина, за да почне да работи. Когато започне да работи, влиза в режим Time Reset Advisory. За това предупреждава необичайното движение на секундната стрелка.

Използването на часовник, оборудван с технологията Eco Drive,спестява разходи по купуване на батерия. Citizen е японска марка, за която разработването на нововъведения е от съществено значение за прогреса на този тип производство. Доказва това и с иновацията си Eco-Drive.

Назад към всички новини
Споделете