Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Longines възроди модела си Heritage 1935

Часовниците Longines за пилоти са предназначени за въздушните сили в Чехословакия  от 30-те и 40-те години на 20 век. Те са с по-големи размери, имат необичайна форма на корпуса, както и по-големи циферблати. Logines  се заравя в архива и вади от там Heritage 1935, който е създаден в чест на по-стари инструменти, използвани от авиаторите. Има някои ъпдейти, но Heritage 1935 запазва много от особеностите на дизайна си. Това е осъвременена версия на класическия модел.

Осъвременяването на военното наследство е нещо ново за Logines. През миналата година бе пусната колекцията Heritage Military 1938. Тя осъществява своята цел да отдаде чест на моменти от историята на  Logines и съевременно включва великолепни модерни часовници.   

Heritage 1935 също се справя с тази задача. Моделите, включени в колекцията, се придържат към особеностите на оригиналния часовник за чешките пилоти. Longines  е била една от малкото марки, които правят часовници за Чешките въздушни сили и затова е и толкова разпознаваема. Моделът има същата квадратна форма на корпуса, като оригинала, но размерът на диаметъра е 42 мм, докато на оригиналния е 41 мм.

Безелът е същият, като на оригиналния часовник, но е фиксиран, а не въртящ се. Корпусът е полиран, а ъглите са остри. Циферблатът е в черно и има големи цифри, които светят. Разполага и със секундарник на 6 часа. Добавен е и прозорец за датата на 6 часа – той е достатъчно малък, за да не пречи на четивността на информацията върху циферблата. Големите стрелки са с покритие Superluminova, така че да се разчитат данните върху циферблата на Heritage 1935, когато е тъмно, е изключително лесно.

Моделът се задвижва от механизъм ETA 2895. Той е автоматичен и разполага с резерв на мощността от 42 часа и е великолепен избор за часовник. Гърбът на часовника е от полирана стомана и върху него се вижда името на модела. Всеки от часовниците е и с индивидуален номер.

Longines Heritage 1935 ще бъде пуснат на пазара по-късно тази година. Интересни модели на марката Logines можете да откриете в сайта ни Vip-Watches.Net.

Назад към всички новини
Споделете