Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Baume&Mercier с нова Classima колекция

Виждали ли сте някога нещо толкова изящно, прецизно и красиво въплътено в ръчен часовник? Несъмнено ще го откриете в обновената колекция Classima на Baume&Mercier, която бе представена в Женева. Класическите модели са насочени към потребителите с вкус към лукса и безупречния стил. Линията е съставена от мъжки автоматични модели с изработка от стомана в два цвята. Ръчните часовници са с аналогов дисплей, следвайки класическата визия на уредите за отмерване на време. Вниманието веднага е грабнато от изчистения циферблат с фини сини или розово-златисти стрелки. Външният вид е допълнен с дата на 3 часа. Калибърът е Sellita SW200, много подобен на ЕТА 2824. Другото, с което може да се похвали е резерв от 38 часа и механизъм с 26 камъка.

Мъжките модели Classima са с диаметър на корпуса 40 мм и дебелина 8.95. Цветните им стрелки с неуморна готовност ще посочват час, минути и секунди, които съществуват под формата на индекси и римски цифри. Една от естетическите характеристики на колекцията е вътрешността на циферблата, където със сребристо и матово е гравирана линейна плетеница. Тази техника е използвана и при предходните часовници Classima, но новите модели разширяват ребрата за по-претенциозния поглед на ценителите.

Задният капак е от сапфир-кристал , който позволява да виждате движението на ротора, модификация, направена на Sellita от Baume&Mercier. Той разполага с женевски райета и е гравиран с логото на марката, гръцката буква Фи, Емблемата също се среща и на коронката.

Изтънчената осанка на тези класически часовници идва от полираната благородна стомана, която при някои от моделите е с частично розово-златисто PVD покритие. Съобразно вкуса на господата, те могат да изберат между стоманена верижка или кожена алигатторска каишка за още по-изтънчено излъчване. И двата варианта са с тройно сгъваема закопчалка. Четирите обновени модела са с водоустойчивост до 50 метра.

Колекцията Classima възражда класическият дизайн, пречупен през призмата на съвременните актуални тенденции.

Назад към всички новини
Споделете