Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Дизайнът на Baume & Mercier

Дизайнерският екип на Baume & Mercier се състой от четири творчески личности, начело с талантливия директор на отдел Продуктов дизайн - Alexandre Peraldi. Peraldi има повече от 25 години опит в сферата на дизайна и проектирането на часовници. Той е посветил 13 години от кариерата си на Cartier, а за Baume & Mercier работи вече 12-та година. През всички тези години Alexandre е твърдял, че в детайлът е най-важната характеристика в изработката на един часовник.

В Baume & Mercier, дизайнерският екип работи в тясно партньорство с маркетинг и продуктовия отдел, така всяка нова колекция отговаря на изискванията и нуждите на пазара. След кратко щриховане на дизайнерската визия, тя бързо се превръща в 2-D модели. Следвайки няколко стъпки на редакция, отнемащи няколко месеца, най-добрият дизайн, получил пълно одобрение, бързо се превръща в 3-D прототип. Тази стъпка, е процес, който позволя визуално управление на размера, формата и детайлите. След дълги тестове и изглаждане на несъвършенствата, моделът се пуска в производство.

По време на творческия процес силно се набляга върху комфорта. Според Peraldi, комфортът се разглежда в три различни аспекта -  комфорт на китката, комфорт за очите и комфорт на портфейла. Комфортът прави часовника неподвластен на времето, казва дизайнерът.

От Promesse до Clifton и от Classima до Capeland, колекциите на Baume & Mercier, от китките на многобройните клиенти, щастливо напомнят за важен момент или лично постижение.

Назад към всички новини
Споделете