Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Новият дайвърски часовник Oris Maldives – лимитирана серия

Новият автоматичен часовник Oris Maldives бе представен миналия месец, с което се отпразнува Световния ден на океаните. Пускането му в продажба има за цел да се повишат средствата за Bluepeace, екологична неправителствена организация, която се основава на Малдивите. Нейното мото е: „опазване на околната среда чрез екологично образование и обучение”.

Подобно на наскоро представения дайвърски Oris Carlos Coste, новият модел е с въртящ се и устойчив на надраскване безел. Той се състой от назъбен титанов ринг и цветна керамика, върху която са отбелязани 15-степенна скала за гмуркане, черни минути и внушителни арабски цифри.

За по-практично използване на часовника, когато осветлението е лошо, може да се ориентирате по малката, светеща в оранжево, точица на 12 часа.

В цветово отношение рингът и циферблатът изграждат чудесен синхрон. Освен това тъмният цвят е подходящ фон за оранжевите стрелки и индекси, покрити с Superluminova, за да се виждат в тъмното. В сравнение с други светещи съединения, който се предлагат при по-евтините швейцарски марки, Superluminova свети по-дълго и по-ярко, повишавайки четливостта и видимостта под водата.

Времеизмервачът се захранва от относително по-старите автоматични калибри 643 на Oris, които се базират на добре познатата ETA 2836-2.

Моделът прави 28 800 вибрации, като движението разполага с двупосочна автоматична система за навиване с лагери, построена върху 27 рубина. Механизъм притежава защита от солена вода, благодарение на титаниевия корпус.

Oris - Divers Maldives LE 643 7654 7185 -Set RS е спортно –елегантен модел с размер на корпуса от 43 мм. Особено елегантно стои моделът с метална верижка. Акцент към цялостната визия представлява перфектно изваяната коронка със зъбчата повърхност.  От двете й страни са разположени здрави винтове, които я предпазват от случайни подутини или натъртвания.

Този часовник е оценен като един от на-впечатляващите, що се отнася до водоустойчивостта му. Той издържа до 300 м. дълбочина и не случайно е наречен дайвърски. Идеалено средство за водолазите. Лимитираният модел е оборудван с хелий клапан и спортен, масивен заден капак, който е в искрящ син цвят и изобразено логото на бранда.

Серията Oris Maldives е в ограничено количество от 2000 бройки и определено си заслужава инвестицията.

Назад към всички новини
Споделете