Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Raymond Weil пусна първия си пилотски часовник -  Freelancer Piper

Всеки знае, че Raymond Weil, основателят на едноименната марка часовници, е бил едновременно часовникар и музикант, но малко известен факт е, че също така е бил и пилот и любител на авиацията.

Новият Raymond Weil Freelancer Piper, който беше представен на JCK 2015 в Лас Вегас, е израз на почитта на бранда към своя основател и страстта му към авиацията. Плодът на партньорството между Piper Aircraft И Raymond Weil е първият пилотски часовник, носещ етикета Swiss Made.

Freelancer Piper има 45 милиметров корпус, изработен от титан и благородна стомана. Той е автоматичен хронограф, с дата и GMT функция. Стрелките, показващи минутите и часа са сини и наподобяват роторните перки на самолета, а стрелката, показваща GMT е червена като на компасите. Аналоговата скала, показваща секундите на 9 часа, пък, е вдъхновена от висотомера. Черната каишка придава класически, ретро завършек на пилотската визия на часовника. Водоустойчивостта е 10 BAR, а резервът на остатъчна мощност - 46 часа. Всяка бройка Raymond Weil Freelancer Piper е опакована в специална кутия, заедно с прототип на Raymond Wiel - брандирания самолет Piper, собственост на CEO-то на бранда и потомък на основателя - Elie Bernheim.

Моделът ще бъде пуснат на пазара през есента.

Назад към всички новини
Споделете