Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Нова серия Movado Edge, проектирана от Ив Бехар

Movado пусна на пазара новата си колекция Edge, която е базирана на американската часовникарска компания и проектирана от известния индустриален дизайнер Ив Бехар и фирмата, наречена fuseproject. Колекцията на швейцарската марка първоначално ще се състои от модели за мъже и жени, включително такива с верижки и каишки. Към момента линията е включва само часовници с кварцови механизми, но това не означава, че няма да има автоматични за в бъдеще. Ив Бахер има задачата не само да проектира нов часовник за Movado, а по-скоро да пресъздаде дизайна на известния музей за часовници, първоначално замислен от Нейтън Джордж Хоруайт. Часовникът е с ултра баухаус дизайн, който да има единствено индикатор на 12 часа.

Такова иновативно решение се оказва доста печеливш ход, особено през 1990 г. Новото поколение часовници е с модерни криви по циферблати, примесени с нюанси от природата. Погледнати отдалеч моделите Edge наподобяват Сахарски пясъчни дюни, красиво изваяни от вятъра. В действителност трийзмерният циферблат е направен със специфична цел. Плоските полирани повърхности имат способността да играят закачливо със светлината, докато движите китката си. Това е умишлено, защото именно блясъка приковава погледа и несъмнено той ще бъде фокусиран върху Вашата ръка. Успешна пазарна стратегия, нали? Всеки часовник Edge е с корпус, изработен от стомана, като някои са с PVD покритие в черно, розово или жълто злато.

Изящно и фино изработени за максимално съвършенство. Коронката е по-голяма от обикновено, като това изгражда чудесен и уникален контраст с ултратънкия корпус. Дамските модели са с диаметър от 34 мм, те са в монохромни цветове от полирана стомана или PVD покритие. Мъжките модели са с диаметър от 40 мм, изработени от полирана стомана или с черна оксидация. Серията има потенциала да се превърне в най-харесваната и продавана, защото е създадена с чувство и усет към вкуса на дамите и господата.

Назад към всички новини
Споделете