Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Oceanus OCW-G1000 от Casio

Новият Oceanus OCW-G1000 е първият хибрид в света с изцяло метален корпус, според Casio. Той използва, както радио вълни, така и GPS за автоматично и прецизно сверяване на часа. Посредством тази хибридна система часовникът  сам определя часовата зона, в която се намира потребителя.

OCW-G1000 разделя земната повърхност на 2,6 млрд  точки с база данни за часовата зона, частта от денонощието и точния час. Разстоянието между точките е 500м.

Радио сверяването е доста по-несигурно от GPS сигнала, тъй като кулите, предаващи го са разположени в САЩ, Великобритания, Германия, Япония и Китай, а GPS сигнал можете да получите навсякъде.

Oceanus е снабден с Tough Solar система за зареждане на батерията от слънчевата светлина. Тя е с висок капацитет и се зарежда от 0 до 100% за 27 часа. За пълно разреждане са нужни около 7 месеца, а само 8 минути пряка слънчева светлина, са необходими за 24 часа работа на часовника.

Casio - Oceanus OCW-G1000 се предлага в следните разцветки: сребристо и черно, черно и синьо и черно и оранжево. Стъклото е сферично, изработено от сапфир-кристал. Датата, 12/24 часовият индикатор и втората часова зона са разположени в отделни аналогови скали.

За точното сверяване са необходими между 30 сек  и 13 мин. за да бъде прихванат GPS сигналът.

Водоустойчивостта на новия Oceanus e 10 BAR, което го прави перфектен за всеки любител на приключенията и пътешествията. Той е перфектна комбинация от иновативни технологии и елегантен дизайн.

Назад към всички новини
Споделете