Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Oris - Calibre 111

Този месец индустриалната часовникарска компания Oris представи най-новия си часовник с вътрешно разработен и усложнен калибър 111 – който възражда едно завидно новаторство при механизмите. Независимият швейцарски бранд е със 111-годишна история. Основателите са вярвали в създаването на най-добрите възможни часовници с най-добра визия и релевантна цена. През 2014 г. Oris отбелязва своята 110-годишнина с пускането на калибър 110, изработен с уникален набор от усложнения.

Историята продължава със следващия калибър 111. Това е уникален революционен механизъм с 10-дневна мощност на резерва след пълно навиване. В този модел Oris са добавили дата на 9 часа. Това е първият патентован калибър на самостоятелната швейцарска линия, който компанията е въвела през 1970 г. С него е съживена една традиция от създаването на Oris в началото на 20-ти век. Часовник Oris Calibre 111 е страхотен пример за пионерския подход на марката към дизайна на механизма. Зарядът на модела се освобождава равномерно в продължение на 10-дневен период. На 3 часа е разположен индикатор, отчитащ оставащата енергия.

Новото попълнение вдъхновява с елегантен и оптимално изчистен дизайн, където всички елементи са прмерено подбрани и перфектно съчетани в луксозно съвършенство. Корпусът е с диаметър от 43 мм. Предлага се в няколко версии – с корпус от неръждаема стомана и с такъв от 18K розово злато. Циферблатът може да е бял, сребрист, кафяв или черен. Секундарникът е в отделна аналогова скала. Калибър 111 може да бъде със стоманена верижка или естествена кожена каишка от алигатор.

Назад към всички новини
Споделете