Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Соларни технологии от Citizen, Casio и Seiko

Кога, ако не сега, е перфектният момент да закупите соларен часовник. Дните са дълги, слънцето свети високо в небето, освен това, ще предпазите природата от излишното замърсяване с изтощени батерии.

С две думи, какво представлява соларният часовник. Той преобразува светлината, както слънчевата, така и изкуствената, в енергия. По този начин се избягва необходимостта от смяна на батерията и нейното изхвърляне. Светлината се абсорбира от соларна клетка, разположена на циферблата, която зарежда капацитора (презареждаща батерия).

Citizen Eco-Drive

В средата на 70-те, Citizen пуска на пазара соларен аналогов часовник с кварцов механизъм, който ползва само светлина като източник на енергия. Тази технология, която през 90-те става известна под името Eco Drive, може да генерира енергия от всеки източник на светлина - изкуствена, естествена и дори много слаба и не се налага смяна на батерии. След пълно зареждане, часовникът може да работи около 6 месеца, дори и на тъмно.

Casio G-Shock

През 1983г. Casio пуска първия удароустойчив часовник от серията G-Shock. Скоро след G-Shock бързо се сдобива с нови сензори, технологии и соларна технология. Часовниците G-shock със соларна технология се зареждат дори от луминесцентно осветление.

Seiko Solar

Часовниците на японския гигант Seiko, захранвани със соларни батерии, също се зареждат от всеки източник на светлина. Зареждането става много бързо. Нужна е една минута слънчева светлина, за да се зареди часовника за един час, а за пълно зареждане са достатъчни само три часа. След пълно зареждане часовникът може да работи 6 месеца, а някой модели дори до 12 месеца в пълен мрак.

Назад към всички новини
Споделете