Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Swatch представи нова колекция в сътрудничество с художник

Художникът, занимаващ се с абстрактно изкуство, Александър Горилски бе поканен, за да участва в създаването на дизайна на колекцията Swatch Art Special. Творецът е роден във Великобритания и е описан от екипа на Swatch  като „витруозен създател на сложни миниатюри”.
Работейки в различни сфери – фотография, скулптура и видео – Горилски създава часовници с марка Swatch, включени в колекцията Sliding Doors, които разполагат с редица цветни мотиви, използвани за дизайна на циферблата, корпуса и каишката.
Горилски се е вдъхновил от индийския класически стил в архитектурата – включващ специфични орнаменти, изработени обикновено от дърво, камък и мрамор. Геометричните мотиви на Горилски творят сложен пъзел, обогатен от красиви детайли и модерни, жизнерадостни цветове. Интересният стил покрива различни части на часовника. Моделите Swatch Art Specials са се превърнали в обект на колекционерска страст през годините – защото часовниците са уникални и създадени от ръката на артиста. Горилски създаде кутия, която е с интересен дизайн и се плъзга така, че да се отвори и да се покаже часовникът отвътре.
Артистът коментира по следния начин: „Сътрудничеството със Swatch представлява неустоимо предизвикателство, плод на което са модерни продукти, които съвместяващи изработката на ръка с традиционни технологии”. Колекцията Swatch Art Special се развива в продължение на 30 години, първоначално е под формата на модели с поп и уличен дизайн от средата на 80-те години. През годините екипът на Swatch си партнира с художници, музиканти, дизайнери, както и режисьори на филми, за да декорира по перфектен начин моделите си. Бройките от колекцията Swatch Art Special Sliding Doors са лимитирани до 4 567 – всяка е с индивидуален номер, а продажбата им вече стартира от 12 септември. С това сътрудничество екипът на Swatch затвърждава позициите си на пазара с часовниците си с разнообразни дизайни.

Назад към всички новини
Споделете