Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Swatch Sistem51 – модерен прочит на идеята на Куперник

Swatch е марка, която винаги успява да изненада с нещо почитателите си. Днес моделът Swatch Sistem51 представя нова гледна точка и поставя стандарти. Той е напълно в духа на кредото на Swatch -  опростено и иновативно. Никога опростяването на нещата не е било толкова интригуващо. Sistem51 е с механизъм, направен от 51 компонента. Това прави дизайна опростен и по-ефективен. Когато Куперник позиционира слънцето в центъра на соларната система, той променя цялата представа за живота. Sistem51 представлява модерен прочит на идеята на Куперник.
Sistem51 е единственият часовник с механично задвижване, който е сглобен по напълно автоматизиран начин. То е поставено във фабрика чрез лазер, при което се избягва ръчното производство на механичния часовник. Резервът от мощност е 90 часа. Механизмът е изработен от  сплав, включваща мед, никел и цинк. Има изключителни антимагнитни свойства. Оттогава всички компоненти са херметически затворени в корпуса, не се пропуска в него влага, прах или други частици, които да попречат на работата му.
Sistem51 предлага още една изненада – прозрачност. Моделът се отличава по това от други часовници на Swatch. Роторът му е прозрачен диск, който се върти. Тази интересна опция отваря  любопитни перспективи  пред механизмите. Изобщо като цяло това е един иновативен модел, който със сигурност ще постави нови стандарти по отношение на производството на часовници.

Назад към всички новини
Споделете