Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Tissot представи смарт часовник, който може да намери загубените Ви ключове

Tissot представи на изложението Baselworld 2015 работещ прототип на новия си смарт часовник, снабден с Bluetooth и NFC технология.

Посредством Bluetooth, часовникът се свързва с външна метеорологична станция, включена в комплекта. Тя измерва надморската височина, барометричното налягане, температурата и влажността на въздуха. От компанията твърдят, че тези измервания са много по-точни от тези на часовниците с вградени сензори.

Друга екслузивна екстра ще бъде възможността да прикачите сензори към малки предмети (телефони, ключове), към които часовникът ще може да Ви насочи, ако ги изгубите. Стрелките ще Ви навигират за посоката, а аларма ще индикира близостта до предмета.

Часовникът все още е във фаза на разработка, но от Tissot се надяват, че ще бъде в продажба преди края на годината. Тъкмо на време за да могат клиентите да се възползват от NFC безконтактни плащания. Технологията ще позволява и отключване на врати, стартиране на автомобили и включване и изключване на осветлението.

От Tissot твърдят, че терминът smartwatch е тяхна запазена марка от години. Това е причината много от производителите да наричат своите смарт часовници connected devices.

Назад към всички новини
Споделете