Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Какво представляват часовници Citizen тип ECO-DRIVE?

Технологията ECO-DRIVE е запазена марка на световно известния производител на часовници Citizen. Часовниците със система ECO-DRIVE работят единствено и само с помоща на енергия произведена с помоща на светлината, независимо дали тя е естествена или изкуствена. 

 

   С помоща  на специално разработен соларен панел, произведен от аморфен силиций с дебелина само няколко микрона, разположен под цифреблата на часовника  светлината от какъвто и да е източник се преубразува в електричество по подобие на фотоволтаичните електрически централи и се използва за захранване на механизма на часовника а остатъчното електричество се съхранява в специален колектор,  осигуряващ нормална работа на механизма в продължение на месеци, дори и при липса на светлина.

 

   Тайната на механизма ECO-DRIVE, създаден от Citizen е в специално разработената батерия/колектор, несъдържаща токсични за природата вещества като живак и други подобни и осигуряваща при пълен заряд нормална работа на часовника в продължение на месеци наред  без часовника да бъде излаган на светлина.

 

   Уникалното на тази батерия/колектор е технологията на изработка, осигуряваща винаги един неприкосновен заряд от енергия за моментите, когато Вашия часовник не е изложен на пряка светлина и механизма не е в състояние да работи директно от преубразуваната светлинна енергия. В подобни случаи колектора е в състояние да захрани часовника с необходимата енерги за работа на механизма за дълъг период от време  до 6 месеца.

 

   Поради специалната технология, по която е разработена соларната клетка на серията часовници ECO-DRIVE от Citizen гарантират, че  ще Ви служат до живот!

 

    Часовници от серията ECO-DRIVE се предлагат в богата гама от стилове и функционалност. Можете да откриете дамски и мъжки часовници в спортен или елегантен стил, обикновени аналогови часовници или снабдени с различни функции като календар, хронометър, радио сверяване, също така часовници за гмуркане, изработени от стомана, титаний, в комбинация с кожа или силикон и много други разновидности, подходящи за всеки вкус.

 

   Накратко всеки е в състояние да избере най-подходящия часовник ECO-DRIVE и по този начин да се наслаждава на характерната за тази серия точност, елегантност и функционалност в продължение на години наред и в същото време да даде своя принос за опазване на природата като спести изхвърлянето на няколко батерии, които ще трябва да смените ако използвате стандартен кварцов часовник!

Назад към всички новини
Споделете