Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Керамични часовници

ЗАЩО ТОЧНО КЕРАМИКА?

 

   Кермиката е позната на човечеството от хилядолетия, използвана за изработка на изящните известни и до днес китайски вази и множество други предмети. Новите, съвременни техники при производството на керамика превърнаха материала в изключително качествен, твърд и издръжлив на физични и механични влияния.

 

 А как точно се получава този тип специфичен материал?

Този тип керамика се произвежда като се смесят множество синтетични материали  влючително алуминий и силициев карбит, обработени при висока температура, при което се получава силно устойчив на надраскване, гладък и траен керамичен композит, носещ топлина при допир с кожата а в същото време и изключително устойчив на износване.

 

   Невероятната здравина на материала, както и това, че е изключително лек намира приложение в производството на различни продукти като ножове, бронежилетки, бижута а от известно време все по често и при производството на часовници.

 

   В наши дни не доста производители на часовници използват керамика при производството на корпусите и верижките на своите модели, но една от първите компании вложила керамика в дизайна на своите часовници е швейцарския произваодител Rado през 1986 година. В последствие с нарастващия итерес към керамични часовници доста други производители на часовници като Jacques Lemans, Emporio Armani, Chanel, Swatch, Festina и много други пускат на пазара свои серии часовници.

 

 А ето и някои от предимставата на керамичните часовници:

 

  • ⇒Материала е устойчив на температурните промени като високи температури и замръзване и по този начин предпазва механизма от негативните влияния.
  •  
  • ⇒Керамиката не реагира на основи или киселини и не води до дисконфорт при изпотяване.
  •  
  • ⇒Анти-алергичен, е което го прави много подходящ за хора с алергични реакции на кожата проявяващи се към различните метални сплави, използвани при повечето часовници.
  •  
  • ⇒Силно устойчив на механични влияния.Само диаманта е с по-висока твърдост от тази високотехнологична керамика, което прави този тип часовници подходящи за занимания на открито, спорт и др.
  •  
  • ⇒И на пето, но не на последно място много красива и изтънчена визия на часовниците както за дамите така и за господата.
Назад към всички новини
Споделете