Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Вече има и дамски Seiko Astron GPS

За първи път екипът на Seiko представи версия на известния си модел Seiko Astron GPS със соларна батерия, специално посветена на дамите. Дизайнът на циферблата и впечатляващите цветови акценти веднага ще допаднат на представителките на нежния пол. Те могат да избират измежду две версии – в бяло (с кожена каишка) или в черно (изработен изцяло от Титаний).
Моделът SSE021 на Сейко е с корпус от Титаний, с PVD покритие и керамичен безел. Върху циферблата са разположени 10 диаманта. Каишката от естествена кожа в бял цвят допълва по подходящ начин дизайна на модела.
Вторият часовник - SSE019 – е с титаниев корпус с черно покритие и с керамичен безел. Верижката му също е направена от Титаний.
И двата модела са оборудвани с новия механизъм Astron, калибър 8X82. Бройките от моделите са ограничен – 1000 от бялата версия и 3000 - от черната. Всеки от часовниците е с уникален сериен номер, гравиран на задния капак и опакован в специална кутия. Разполагат с датници на 4 часа.
Механизмът на Seiko Astron е първият, който синхронизира времето и часовите зони чрез GPS. Това е часовник за хора, които обичат да пътуват – само с натискането на бутон можете да получите точна информация за часа и да направите настройки за местно часово време. Без съмнение аналоговите часовници, оборудвани с него, са едни от най-модерните в технологично отношение. Очаква се пътят на новата GPS технология да бъде сходен с този на кварцовите механизми – постепенно размерите му да бъдат намалени.
Калибърът 8X82, който се появи на пазара през септември тази година, прави възможно намаляването на размера при новите дизайни на моделите. Това намаляване на размера се постига с новата модерна технология на Astron за спестяване на енергията, която позволява на часовника да се свързва с GPS технология с по-малка антена.
Друго предимство на новия спестяващ енергията калибър е, че прави възможна употребата на повече цветове за циферблата. Освен това основната часова зона се избира по по-интуитивен начин благодарение на новите функции на коронката.

Назад към всички новини
Споделете