Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0
img

Victorinox Swiss Army - компоненти и материали

Victorinox използват най-добрите компоненти и материали за техните Swiss Made часовници. Като ключови показатели са устойчивостта, трайността и качеството.

Механизмите, които дават живот на тези изключителни часовници са: ЕТА, RONDA и SOPROD.

ЕТА има над 2000 години опит в изработката на качествени механизми. Victorinox ги използват за механични модели (Valjoux, Unitas, Valgranges), както и за някои кварцови хронографи.

Ronda - предлагат нови технологии и отговарят на изискванията на клиента. Използват се в класическите кварцови часовници с три стрелки.

SOPROD - тези високо качествени и високо технологични, Swiss Made механизми, се използват за модели като Chrono Classic 1/100.

В допълнение, Victorinox Swiss Army интегрира ексклузивни швейцарски електронни модули като този на Night Vision.

Благородната стомана, която използва фирмата е 316L. Тя има анти-магнитни свойства и е изключително издръжлива на корозия. Също така е добър избор за клиенти алергични към никел.
 

Титанът пък, който е вложен в някои от последните модели е толкова здрав, колкото стоманата, но е 45% по лек и е високо издръжлив на външни влияния. Тези свойства го правят предпочитан от любителите на активния начин на живот.

Victorinox Swiss Army бе една от първите марки, който въведе PVD покритие в цвят Black Ice, което бързо наложи нова мода сред производителите на часовници.

PVD-то има висока ефективност, не замърсява и е анти-алергично, използва се дори в астронавтиката и е широко разпространено в часовникарството. Този процес включва полагане на здраво титаниево покритие върху благородна стомана чрез конденз на метални пари в частичен вакуум, не чрез електролитни или химически процеси.

Victorinox Swiss Army използва специален процес за часовниците си със златни елементи: тънък слой златна пудра се добавя след третиране на повърхността с PVD. Този процес придава на покритието повече устойчивост от конвенционалния.

За 95% от часовниците, брандът използва високо устойчиви на надраскване стъкла, които са отрязани от полирано парче масивен сапфир.Всяко стъкло има трипластово анти-рефлексно покритие от вътрешната страна, което позволява по-добра четливост. Другите 5% са с минерално стъкло, което от своя страна придава по-добра удароустойчивост.
 Циферблатите на някои от моделите са изработени от седеф в преливащи се цветове. Седефът се добива от определен вид мекотели. Всеки циферблат е уникален.

Диамантите, които Victorinox Swiss Army използва, са подбрани не само по карат, но и по форма, цвят и прозрачност. Към международната стандартизация за качество - 4C, брандът добавя 5-та характеристика - цена, с цел да предложи на всеки свой клиент най-доброто качество на най-добрата цена. Произходът също е от голямо значение. Всички диаманти са от лицензирани източници, не са включени във финансиране на нелегални организации, конфликти и други дейности, които да са в разрез с резолюциите на Обединените нации.

Батериите, които брандът използва за кварцовите си часовници съответстват на всички международни стандарти и са без живак.

Назад към всички новини
Споделете