Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0

Laco 1925

Laco 1925

   Laco 1925 е фирма, занимаваща се с производството на немски часовници. През 1925 година Frieda Lacher и Ludwig Hummel основават компанията Lacher & Co. (LACO) в Пфорцхайм. За да се превърне в независим производител на часовници, през 1933 година Хумел решава да заложи изцяло на собствения си нюх и умения при производството на аксесоарите.

След напускането на Ludwig Hummel, компанията е била поета от Erich Lacher през 1963 година. През следващите няколко години "Erich Lacher watch factory" успява да селектира едни от най-известните авиаторски часовници.

През 1940 – та година са се произвеждали джобни морски часовници. През 50 –те и 60 –те години LACO дължи успеха си изцяло на модела Laco Sport. По време на кварцовата криза, компанията се съсредоточава в производството на рекламни часовници.

През 1983 година Хорст Гюнтер поема ръководството на компанията. Днес тя дължи успеха си единствено на него. Настоящата колекция е директна препратка към традицията на компанията. Очаква се скоро на пазара да се появят отново авиационна и морска серия, както и няколко модела джобни часовници и Laco Sport. Механизмът, с който се изработват аксесоарите, е кварцов.

През 2005 година компанията чества своя 80 – годишен юбилей. В него момент се възражда едно от най-уникалните произведения на изкуството часовникът от 1942 година.

Vip-Watches.Net е оторизиран онлайн търговец на марката Laco 1925. Всичките часовници са оригинални!