меню
Вход / Регистрация Любими - 0 добавени Сравнение
0

Смарт часовници

Филтрирай

Какви smart watch варианти предлага VIP-Watches?

 

При нас ще намерите дамски и мъжки модели смарт часовници, които имат различни функции, които могат да задоволят индивидуалните нужди на всеки човек. Дизайнът е едно от първи неща, които привличат вниманието, а изборът между различните модели и дизайни е огромен.

В каталога ни ще намерите, Смарт часовници за деца Garmin, фитнес гривни Garmin, мъжки и дамски смарт часовници от Casio,Liu Jo, Lotos, GPS мултиспорт часовници и др. Предлагаме и избор на каишки и/или възможност за смяна на каишките. Това е важно, ако искате да персонализирате външния вид на устройството си. Повечето смарт часовници днес предлагат много възможности за персонализиране преди закупуване. Например можете да изберете цвета и материала на каишката, както и цвета, покритието и размера на циферблата за смарт часовниците.

 

Какъв смарт часовник да изберете?

 

Имайте предвид, че удобството е от голямо значение, както и лекотата, с която можете да закрепите часовника на китката си. Определено ви съветваме да избягвате смарт часовници с тромави закопчалки, които изискват твърде много сила за отваряне и затваряне. За щастие, повечето нови часовници, които предлагаме използват стандартни закопчалки.

Изберете часовник със сензор за сърдечен ритъм и GPS (за проследяване на бягането ви), ако сте любители на фитнеса. Въпреки, че функциите и дизайнът на различните модели се различават, смарт часовниците могат да ви помогнат да спестите време и да следите по-добре здравето си. Повечето от тях имат вградени фитнес показатели, като например сензор за сърдечен ритъм и GPS. Някои от тях могат да действат като разширение на телефона ви, докато други се предлагат на пазара като устройства, насочени към здравето и те са предпочитани от хората, които се занимават активно със спорт и фитнес.

Някои смарт часовници, дори работят независимо от телефона. Но ако искате нещо, което ви дава възможност да си починете от известията, един от добрите фитнес тракъри може да е по-добър за вас.

Повечето смарт часовници използват цветен LCD екран или AMOLED дисплей, които ви позволяват да разглеждате снимки, приложения и друго съдържание с по-богати цветове и обикновено са по-ярки. Компромисът е по-краткият живот на батерията, въпреки, че производителите на смарт часовници подобряват ефективността на устройствата. Някои от тях могат да издържат няколко дни, ако не и седмици, но ако искате най-дълга издръжливост, трябва да изберете черно-бял дисплей. При нас, ще намерите всички изброени варианти и просто трябва да изберете този, който отговаря на нуждите ви.

 

История на смарт часовниците

 

Смарт часовниците водят началото си от началото на 70-те години на миналия век. Hamilton Pulsar е един от първите цифрови часовници, пуснат на пазара през 1972 г. Това е моментът в историята, когато компютрите стават достатъчно малки, за да се поберат в ръчен часовник. Друг ранен дигитален часовник е часовникът-калкулатор Calcron, който разполага с деветцифрен дисплей. 

Смарт часовниците набраха особена  популярност през 2010 г. А, през 2014 г. Google разработи Android Wear, мобилна операционна система. 

Смарт часовниците са се променили много през последните 50 години. Сега те могат да проследяват, съхраняват и предават сложни данни за ползвателя. Една от областите, върху които се фокусират много производители на смарт часовници, са биометричните данни. Смарт часовниците могат да следят информация за физическата форма, като например направените през деня стъпки и състава на тялото. Те могат също така да наблюдават и да откриват потенциални медицински състояния. Производителите непрекъснато се фокусират върху начините за включване на повече технологии, свързани със здравето, в смарт часовниците. 

 

Кои са факторите, на които трябва да обърнете внимание при избора на смарт часовник

 

     Съвместимост: Тъй като, повечето смарт часовници са проектирани да служат като спътници на вашия смартфон, съвместимостта на устройствата е много важна.Не купувайте смарт часовник, без да сте се уверили, че ще работи с вашия смартфон. Например, Apple Watch работят само с най-добрите iPhone-и. Най-добрите смарт часовници за Android пък са тези, които се свързват безпроблемно с вашия смартфон Samsung, с приложенията на Google или друг смартфон с Android.

     Функции за фитнес: Изберете часовник със сензор за сърдечен ритъм и GPS (за проследяване на бягането ви), ако сте любители на фитнеса.

     Живот на батерията: Обърнете внимание на номиналния живот на батерията, когато пазарувате. Хибридните смарт часовници, които приличат повече на аналогови часовници, обикновено имат най-дълъг живот на батерията, но нямат сензорни екрани.

     Сменяеми ленти за часовници: Проверете дали закопчалката или катарамата на каишката на часовника е лесна за използване и лесно се сменя. Също така се уверете, че е лесно да намерите резервни ленти.

     Наличие на приложения: Изборът на приложения е фактор, който прави Wear OS и watchOS различни. Въпреки това, той не е толкова важен, колкото съвместимостта, дизайнът и другите характеристики.

 

Защо са подходящи за трениращите в залата и запалените по фитнеса

 

Тъй като, фитнес тракерите продължават да привличат вниманието, производителите на смарт часовници се включват в действието, като интегрират функции за мониторинг на активността. Някои смарт часовници зависят от смартфона ви за проследяване на активността, но повечето от тях имат поне вграден крачкомер за броене на стъпки или проследяване на крачки. 

Ако възнамерявате да използвате смарт часовника предимно за тренировки, може да помислите за фитнес тракъри с функции, подобни на тези на смарт часовника, като и Garmin Forerunner 245, които ви позволяват да променяте циферблата и да четете известия. И двата предлагат функции за женско здраве, като например възможност за регистриране на менструация и записване на симптоми, както и за сравняване на цикъла ви със здравни статистики като сън и активност. 

Всеки смарт часовник, който предлагаме, има вграден пулсомер.  В допълнение към мониторите за сърдечен ритъм някои модели имат GPS, което ги прави по-привлекателни за тези, които искат да тичат или да карат колело на открито и искат да следят разстоянието и темпото си. Имайте предвид обаче, че използването на GPS ще окаже значително влияние върху живота на батерията.